Sport

Így trükközött Szász Kitti a freestyle vb-n

szász kitti (szász kitti)
szász kitti (szász kitti)

A Red Bull Street Style tokiói világdöntő elődöntőjében algériai, majd a fináléban francia ellenfelénél volt jobb a magyar versenyző.

Mint arról korábban beszámoltunk, Szász Kitti nyerte a szabadstílusú futball nem hivatalos világbajnokságát Japánban.

Boldog volt Szász Kitti
Fotó: Facebook

A freestyle fociban lehatárolt területen belül két játékos vív egymással párharcot, melynek során felváltva 30 másodpercre kapják meg a labdát, s ez alatt az idő alatt mutathatják be előadásukat. A párharcok három percig tartanak, melyet követően a zsűri osztályozza a játékosok teljesítményét.

A többszörös vb-győztes magyar trükkmester a legjobb négy között Lisa Zamouche ellen mérkőzött meg, s esélyeshez méltóan ő jutott a fináléba, miután labdakezelés, kreativitás és stílus terén is őt értékelték jobbnak a döntéshozók.

Videó – Nem okozott gondot Szásznak a döntőbe jutás

A döntőben Szász nagy riválisa, Melody Donchet ellen lépett színre, akit egy sokkal kiélezettebb csatában tudott legyőzni. Ugyan az angol anyanyelvű kommentátor kissé meglepődve vette tudomásul Szász győzelmét, a legnagyobb videómegosztó portál kommentelői és – ami fontosabb – a versenybírák is erősebbnek ítélték meg a magyar freestyle játékos produkcióját.

Videó – Világbajnok lett Szász Kitti

Ajánlott videó

Olvasói sztorik