Élet-Stílus

Megérkezett a „tampon”, hogy menstruáció közben is lehessen hancúrozni!

Az, hogy a nők menstruálnak, nem modernkori vívmány. Épp ezért már az ókorban megpróbáltak valamiféle megoldást taláni a jelenségre. A görögök gyolcsból, a rómaiak gyapjúból készítették őstamponjaikat. Hippokratész fapálcára csavart gézt ajánlott, máshol mohát, páfrányt és füvet alakítottak tamponná.

És persze akadtak olyanok is, akik egyáltalán nem használtak semmit.

Anyáink korában ott volt a híredten praktikus vatta, amit mindenki, akinek volt benne része, igyekszik örökre elfelejteni.

Nem csoda hát, hogy amikor nyugatról beszivárogtak az első intimbetétek és tamponok, luxus kényelmet, és higiéniát biztosítva, mindenkinek tátva maradt a szája.

Na, de hát fejlődik a világ e téren is. Tavaly üdvözölhettük a piacon a mosható, nedvszívó mensi bugyit, és a menstruációs tölcsért. Sőt, utóbbinak létezik már okosított változata is, ami  folyamatosan figyeli saját telítettségi állapotát, és erről állapotjelentést küld a csatlakoztatott telefonra.

Most pedig itt van a legújabb vívmány, a menstruációs lemez.

Aminem csak arra hivatott, hogy a minden hónapban egyszer beköszöntő 4-5 napot elviselhetővé tegye, hanem még arról is gondoskodik, hogy a szexuális életünk se szoruljon háttérbe ezen időszakban.

A FLEX nevű startup cég fejlesztése nagyban hasonlít a menstruációs csészére, mivel cseppmentesen felfogja a távozó folyadékot, azzal a különbséggel, hogy ez egyszer használatos, mint egy tampon.

A gyártók szerint a rugalmas kis lemez nem okoz Toxikus Sokk Szindrómát, amitől a túl ritkán cserélt tampon esetében tartani kell.

A termék egyelőre nem kapható kereskedelmi forgalomban, de addig is cég honlapján pár dollárért lehet mintát rendelni az elegáns csomagolású kis eszközből.

via Mashable

Ajánlott videó

Olvasói sztorik