Élet-Stílus

Ha azt hitted nagyanyáidnak nem fájt, hát tévedsz!

24.hu
24.hu

2016. 03. 14. 08:07

Teljes bizonyossággal merjük állítani, hogy kevés nő gondol úgy a havi vérzésére, mint valami vidám, humoros időszakra. Na, ez most meg fog változni!
Korábban a témában:

Szerencsére az az idő is eljött, amikor valaki pironkodás nélkül, nem kevés humorral megfűszerezve mer körbejárni egy  jellemzően véres rongyként kezelt női témát: a menstruációt.

A nagy áttörést egy amerikai színésznőnek, Liliana Tandonnak köszönhetjük. A new york-i egyetemen végzett művész készített egy hétrészes online sorozatot, Period Piece címmel,

melyben különböző történelmi korokon és kultúrákon keresztül mutatja be, hogy a nők hogyan küzdöttek meg a menstruáció borzalmaival.

Nevezetesen, hogy miként szerezték be az egészségügyi felszereléseket, bírták ki az erős vérzést, a szörnyű görcsöket, vagy a hangulatingadozást. A bibliai időktől kezdve, a 18. századi Franciaországon, és a viktoriánus kori Anglián át, a 20-as évek Brooklyn-jáig. Sőt, a színésznő még egy napjainkban játszódó résszel is megörvendezteti az internet népét.

A sorozat finom humorral közelíti meg a témát, úgyhogy garantáltan ellazítja a pattanásig feszült idegzetű nőket. Mindemellett nem elhanyagolható tény az sem, hogy a sorozat komoly kutatásokon alapszik, vagyis még tanulhatunk is belőle.

Lillian azt reméli, hogy a nevetés arra ösztönözni majd a fiatal lányokat, hogy elfogadják és szeressék a testüket, illetve büszkék legyenek arra, amit a természet adott nekik.

A havi vérzés gyötrelmei elől senki sem menekülhet

A fiatal színésznő a pozitív üzenet közvetítésén túl hosszútávon még komolyabb célokat tűzött ki maga elé. A későbbiekben karitatív szervezetekkel szeretne együttműködni, hogy

megfizethető árú higiénés eszközöket juttassanak gazdasági problémákkal küzdő régiókba, vagy olyan területekre, ahol a megbélyegzés miatt a nők nehezen tudnak beszerezni ilyen termékeket.

(via Hellogiggles)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Visegrád, 2017. február 15.
Szatmáry Kristóf fideszes képviselő érkezik a Fidesz-KDNP frakciószövetség kihelyezett tanácskozására Visegrádon 2017. február 15-én.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Feketemunkás a Fidesz kereskedelempolitikusának cégében

Kommentek

Visegrád, 2017. február 15.
Szatmáry Kristóf fideszes képviselő érkezik a Fidesz-KDNP frakciószövetség kihelyezett tanácskozására Visegrádon 2017. február 15-én.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.