Mobil

Hiánypótló: okos kütyü menstruáláshoz

Annyiféle okos eszköz létezik már drónoktól az internetre kötött távfűtésig, itt volt az idő egy okos intim higiéniai segédeszköz megjelenésére is.

Az élet sokféle területét megkönnyítik már a különféle okos kütyük, olyan eszközök, amelyek az interneten keresztül más eszközökkel kommunikálva adatokat osztanak meg, automatizálnak különféle funkciókat, és átvesznek korábban csak manuálisan megoldható feladatokat. Mostantól a menstruációs időszak átvészelése is könnyebbé válhat, legalábbis egy új okos kütyü fejlesztői szerint.

A Looncup a tampon helyett nemzetközi szinten egyre többek által használt intimkehely “okosított” változata. A készítői egy Kickstarter kampányban először 50 ezer dollár összegyűjtését célozták meg, ám mára ennek több mint duplája összejött, tehát elég fizetőképes hölgy akad, akik szerint jó ötletről van szó.

A szenzorokkal ellátott intimkehely folyamatosan figyeli saját telítettségi állapotát, és erről állapotjelentést küld a csatlakoztatott telefonra. Ezen láthatjuk mindezt százalékos formában, de akár azt is figyelhetjük, nagyjából mennyi idő múlva kell cserélni. A megoldás ezen kívül “naplót” is vezet a ciklusról, így például előre tudja jelezni a következő időszak kezdetét. Az egészség megőrzése érdekében pedig akár arra is képes, hogy a menstruációs vér színét elemezze, így következtetve egészségi állapotunkra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik