Élet-Stílus

Túl gyorsan elmész? Ne szégyelld, itt a megoldás!

Pár jótanács a profiktól. Egyet gyorsan lelövünk: soha ne szégyelld magad! Annyit nem ér az egész!

Két szakértő – jelesül Ian Kerner szexszakértő és Paul Gittens urológus – segítségével fejti meg a Buzzfeed meg az egyik legnagyobb tabut, ami egyébként olvasóik – és úgy általában a férfiak – sokaságát érinti: az idő előtti orgazmus rejtélyét, amelyhez egészen gyakorlatias tippeket adnak, minél kevesebb pszichológiai, elméleti fejtegetéssel. Itt vannak a főbb pontok a kimerítő cikkből:

Akkor beszélünk túl gyors ejakulációról, ha az aktus ideje egy-két perces. Ez egyébként nem is olyan rövid: mi is megírtuk, hogy egy átlagos szexuális együttlét öt és fél percig tart, de a törököknél például csak három és fél percig.

Nagyon fontos, hogy az idő előtti ejakulációhoz az is kell, hogy az érintett férfit zavarja a dolog, szégyellje.

Ha úgy érzi, minden rendben ezzel, és partnerének sincs baja vele, sőt, még élvezi is a gyors meneteket, akkor minden rendben, további sok sikert, boldogságot!

Nagyon-nagyon sok férfit érint, senki ne érezze úgy, hogy egyedül van! Oka ráadásul ezerféle lehet: pszichológiai (stressz, szorongás egy új partnerrel), biológiai (hormonok, túlérzékenység, gyulladás), viselkedéstani – utóbbi például arra értendő, amikor valaki hozzászoktatta magát a gyors orgazmushoz maszturbációval.

És akkor lássuk a tippeket!

  • Van egy egyszerű mozdulat: az orgazmus kapujában, amikor már majdnem elmentünk, és megkezdődött a jellegzetes izomrándulás-sorozat, érdemes megszorítani a péniszt a makk és a tő között valahol. Ez gyakorlatilag “pause” gombként működik a szex során, “olyan, mintha csak félig húznád meg a ravaszt egy csőre töltött pisztolyon”, illusztrálja a helyzetet Gittens. Gyakorlás kell, persze, érdemes tehát eleinte önkielégítés során kipróbálni!
  • Léteznek lidokainos zsibbasztó sprék, amelyekkel átmenetileg érzéketlenné lehet tenni a péniszt, szex előtt, vagy akár közben. Óvatosan, elég egy-két szórás, mondják a szakértők. Lefordítjuk: csak legvégső esetben próbáljuk ki ezeket.
  • Ne olyan lelkesen! Ne rohanjunk a közepére, eleinte izgassuk partnerünket máshogy, ezzel “időt kapunk”, és maga az aktus is sokkal izgalmasabb lehet.
  • A kedvencünk: menjünk el bátran, használjuk okosan a két izgalmi állapot közti “feltöltődési időt” és vágjunk bele újra! A férfiak többségénél a második menet sokkal tovább tart. Az első orgazmust akár az előjáték részévé is tehetjük így, mondják a szakértők, a köztes időben pedig foglalkozzunk partnerünkkel!

Nagyon fontos:

Ne gondoljunk a munkára, a vizsgákra, matekpéldákra, vagy a volt gimis igazgatónőnkre, hogy ezzel lelohasszuk lelkesedésünket és időt nyerjünk!

A városi legendákkal és a haveri tanácsokkal szemben ez nem működik. Partnerünknek és nekünk sem jó, ha kibillenünk a helyzetből, a hangulatból, a ritmusból, csak azért, hogy ezzel a béna módszerrel szerezzünk még pár percet.

Amit pedig egyik szakértő sem győz hangsúlyozni: a túl gyors ejakuláció egyik fél hibája sem, hanem egy helyzet, amit meg kell oldani bizalommal, kommunikációval, szégyenérzet nélkül.

 

Címlapkép: képkocka Stanley Kubrick Dr. Strangelove, avagy rájöttem, hogy nem kell félni a bombától, meg is lehet szeretni című filmjéből

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik