Élet-Stílus

Szégyelled, hogy túl rövid a szex? Ne tedd! Megvan, meddig tart egy átlagos menet!

Neményi Márton
Neményi Márton

ír, fotóz. 2016. 04. 04. 19:17

Sokkal nehezebb megmondani, mint azt gondolnánk, de az eddigi kutatások alapján kiszámolta a legjobb tippet egy blogger.

Ha szégyellted már magad valaha is egy szerinted túl gyorsra sikerült aktus után, és az ágytámlának dőlve lamentáltál azon, hogy mit kellene máshogyan csinálni, ideje tisztába tenni a kérdést. A kérdés pedig: meddig kell, hogy tartson egy menet?

Vagyis bocsánat, ez egy rossz kérdés, amit egyáltalán nem kell feltenni. Minden menet addig tart, amíg tart, nincs jó vagy rossz, mindenkinek más az igénye, satöbbi. Szóval legyen ez a kérdés:

Milyen hosszan szexelnek általában az emberek?

Ha tudományosan szeretnénk vizsgálni a témát, akkor ez a kérdés sem a legszerencsésebb. A tudomány ugyanis képtelen meghatározni, pontosan mi az, hogy szex, illetve, hogy mettől meddig tart: Az elő- és utójáték beletartozik? Számoljuk bele azt is, amikor az ember épp a zokniját szerencsétlenkedi le magáról, vagy ettől eltekinthetünk? Így aztán a lehető legszűkebben (bocsánat) értelmezi a kérdést, ami így a következőképpen néz ki:

Milyen hosszú a pénisz intravaginális ejakulációjának átlagos késleltetése?

Azaz: mennyi idő telik el a behatolás első pillanatától a csúcspontig? Lehangoló? Lehet, de hát a tudomány már csak ilyen. Egyébként tényleg létezik egy hivatalos kutatás az ügyben, itt lehet elolvasni, ha valakinek erre van ingerenciája, a lényeg, hogy egy nemzetközi felmérésben ötszáz párt vizsgáltak heteken keresztül. Természetesen ők maguk nem tudták volna megmondani, mennyi ideig tart a dolog (egyrészt az ember ilyenkor hajlamos kozmetikázni az igazságot, másrészt ki nézi ilyenkor az órát?!), így aztán stopperrel mérették velük: megnyomták az indítást, amikor elkezdték, majd a férfi az orgazmus után rögtön leállította az órát. (Arról nincsenek adatok, milyen hatással volt ez a libidóra, illetve milyen arányban röhögték el az egészet.)

A kutatást egyébként az I Fucking Love Science (IFLS) bloggere szedte elő, és rögtön a lényegre is tér bejegyzésében, tegyük mi is ezt:

Az átlagos szexuális együttlét 5,4 percig tart. 

Szóval ennyit a legendáról, hogy az igazi csődör egész éjjel bírja.

További érdekességek:

  • A leggyorsabban szexelő párnál átlagosan 33 másodpercig (!) tart egy menet.
  • A legkitartóbb férfi átlagosan 44 percig bírja.
  • Az óvszerhasználatnak és az együttlét hosszának nincs köze egymáshoz, azaz nem tart tovább a gumis szex.
  • Ugyanígy nincs összefüggés a szex hossza és aközött, hogy a férfi körülmetélt-e.
  • Minél idősebb egy pár, annál rövidebb a szex – egy újabb legenda vége.
  • Az országok között nincs eltérés, kivéve Törökországot. A török férfiak feltűnően hamarabb “végeznek”: átlagosan 3,7 perc alatt.

Lehet, hogy az átlagos idő nagyon rövidnek tűnik, de gondoljunk bele: miért tart egyáltalán eddig? Ezt az – egyébként teljesen jogos – kérdést feltette az IFLS bloggere is és a következőre jutott: bár a fajfenntartás szempontjából teljesen felesleges az egész (a logikus, gazdaságos szex két mozdulatból állna és már mehetnénk is a dolgunkra), van egy elmélet, amely szerint a férfiak, amikor a péniszüket mozgatják a vaginában, valójában az előttük ott járt “rivális” hímvesszők elhintett spermáit igyekeznek “kisöpörni”, hogy az övéiknek több esélyük legyen célba érni.

Romantikus, ugye?

Ez megmagyarázza azt is, hogy miért kellemetlen folytatni a ki-be mozgást ejakuláció után.

És hogy mit kezdjünk ezzel az egésszel, most, hogy tudjuk?

Semmit.

Kiemelt kép: képkocka a Keserű méz című filmből (Roman Polanski, 1992.)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nikola Gruevski, Macedonia's former Prime Minister and former leader of the opposition VMRO DPMNE party, arrives at a courthouse in Skopje on January 24, 2018 for his trial for alleged abuse of power between 2012 and 2015. (Photo by Robert ATANASOVSKI / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.