Élet-Stílus

Mennyit érdemes szexelnie a pároknak?

Minden bizonnyal benned is felmerült már a kérdés, eleget szexeltek-e a társaddal.

A legfrissebb hírek szerint nem baj, ha a munkából hazatérve, kimerülten nincs minden nap kedved ágyba bújni kedveseddel, ugyanis ez nem befolyásolja nagy mértékben a kapcsolatot.

Egy új kutatás szerint azok a házasságban vagy hosszútávú párkapcsolatban élő emberek, akik hetente egyszer szexelnek, ugyanolyan boldogok, mint akik heti négyszer-ötször is lefekszenek kedvesükkel.

Feszültséget kelthet, ha a szerelmesek kényszerből próbálnak sűrűbben szexuális kapcsolatot létesíteni. Heti egy alkalom reálisabb célkitűzés lehet, mert ha minden nap szexelsz, az egy idő után nyomasztóvá válhat.

A párkapcsolatban élő emberek számára a romantikus együttlét a boldogság megteremtője. Heti többszöri közösüléssel ez nem elérhető, persze nem lehet rá azt mondani, hogy rossz

– nyilatkozott Amy Muise, szexuális kapcsolatokkal foglalkozó szakember.

A kutatók számára ugyanakkor problémát jelentett, hogy nem tudni, mi jött előbb a személyek életébe: a szex vagy a boldogság. Megeshet, hogy a heti egyszer szexelő párok már korábban is boldogok voltak, de lehet, hogy a szeretkezés által jutottak el a boldogságig.

A másik gond, hogy mindenkinek különbözők az igényei. Míg egyesek beérik kéthetente egy légyottal, úgy mások naponta szeretnének lefeküdni szívük választottjával.

Mi a helyes szám számodra?

Az ilyenfajta kutatásoknak a legjobb hatása, hogy a párok hirtelen beszélni kezdenek róla

– mondta Vanessa Martin, Berlinben praktizáló szexterapeuta.

Sokan szexelnek az átlagnál többet, de ez a véleményem szerint tényleg attól függ, milyen sűrű, eseménydús az életünk.

A specialista pontosan nem szerette volna meghatározni, mennyit ajánlott szexelni, inkább azt javasolta, teszteljék ki a párok maguk a számukra szükséges mennyiséget.

Én személy szerint szeretem a játékokat. Ki lehet próbálni, hogy egy hónapon át csak heti egyszer, majd a következő hónapban heti kétszer szexelnek, utána pedig értékelni az elmúlt időszakot.

Azok a párok, akik elégedettek a takaró alatti tevékenységük gyakoriságával, nem szeretnek változtatni. Egy másik kutatásban arra kérték az embereket, hogy duplázzák meg szexuális aktivitásukat. Három hónap után sokkal rosszabbul érezték magukat azok, akiket kizökkentettek a megszokott ritmusból, mint azok, akik maradtak a heti hatos átlagnál.

Ha valamire köteleznek, kevésbé izgalmas a dolog

– mondta George Loewenstein pszichológus.

Viszont van annál egy sokkal komolyabb probléma is, mint hogy egy pár csak ritkán közösül. Mégpedig, hogy egyáltalán nem közösül.

Fontos néha új helyszínen, új környezetben kipróbálni a szexet. A szexuális együttlétnél nagyon számít, ha valami más.

Meg kell tervezned a szexet?

Nem hangzik túl romantikusnak, hogy papírra vésitek pároddal, hogy mikor szexeltek legközelebb. De ha partnered is benne van, semmi akadálya, hogy kipróbáljátok.

Néhány párkapcsolatban remekül működik a tervezés. Ők szeretnek várakozni és felkészülni az alkalomra. Mások persze utálnak rendszerben élni és azt vallják, hogy a szexnek spontánnak kell maradnia

– tette hozzá Loewenstein.

A szexpszichológus úgy véli, tényleg érdemes kipróbálni a táblázatos módszert, de csak addig, amíg tényleg működik. Hozzátette, ez segíthet azokon a párokon, akik bár szeretnének szexelni, sosem találják a megfelelő alkalmat.

(via CNN)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik