Élet-Stílus

Hölgyeim, szex előtt ezt soha többé ne csinálják!

Régebben a nőgyógyászok gyakran tanácsolták pácienseiknek, hogy szexuális együttlét előtt menjenek el a mosdóba és ürítsék ki a hólyagjukat, hogy megelőzzék a húgyúti fertőzéseket. Egy urológus szerint azonban ennek pont az ellenkezője a teendő.

David Kaufman elmondta a Yahoo Newsnak, hogy a szex előtti pisilés az egyik legnagyobb tévhit, amit el kell oszlatni a nők fejében. Sokkal inkább a szeretkezés után kellene WC-re menni.

Miért jobb a szex után pisilni?

A szexuális együttlét alatt a vaginában található baktériumok bekerülhetnek a húgycsőbe. Ezért, ha szex után használjuk a mosdót, a vizelet kimossa ezeket a baktériumokat. Másként elképzelhető, hogy ezek a baktériumok eljutnak a húgyhólyagba és ott fertőzést okoznak.

Hogy előzhetjük meg a húgyúti fertőzéseket?

A brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (National Health Service, NHS) szerint a pesszárium használata növeli leginkább a húgyúti fertőzések esélyét, mivel hozzányomódhat a húgyhólyaghoz, így megakadályozva annak teljes kiürülését. Ha önnek visszatérő húgyúti fertőzése van és pesszáriumot használ, célszerű másik fogamzásgátlási módszerre váltani.

A spermicid (spermaölő) síkosító anyag, amellyel a gumióvszerek vannak bevonva, szintén irritációt okozhat, és ezzel növeli a húgyúti infekciók esélyét. Ha ilyen panaszai vannak, használja inkább a síkosító nélküli változatokat.

Ezeken felül:

  1. – Igyon sok vizet, hogy megelőzze a kiszáradást, és a vizelés által eltávolítsa a baktériumokat a húgycsőből.
  2. – Ne szorongassa, hanem lehetőleg azonnal menjen el mosdóba, amikor megérzi a vizelési ingert.
  3. – Elölről hátrafelé törölje meg a nemi szervét.
  4. – Ügyeljen nemi szerve higiéniájára, minden nap mossa, különösen szex előtt és után.
  5. – És persze, szexuális együttlét után menjen el WC-re!

(Mirror)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik