Élet-Stílus

A nők nagy dilemmája: elég rózsaszín-e a szeméremajak

A téma egyáltalán nem szürreális. Vannak nők, akik frusztrálódnak amiatt, mert nem elég kicsik, nagyok vagy szép színűek odalent.

Hogy elég kerek-e a mell vagy feszes-e popsi, ma már a mindennapos bizonytalanságok közé sorolandó. Ám mintha nem lenne így is bőven elég dolog, amit kívül-belül tökéletesíthetnénk magunkon,

itt a következő dilemma: elég rózsaszín-e a szeméremajkunk?

Talán sekélyesen hangzik az alábbi kérdésfeltevés annak fényében, hogy egyesek nem tudják befizetni a villanyszámlát, gyerekek éheznek Magyarországon (is), és a migráns kérdés megoldásán túrázik Európa.

A számok ugyanakkor azt mutatják, hogy a téma egyáltalán nem szürreális. Vannak nők, akik frusztrálódnak amiatt, mert nem elég kicsik, nagyok, vagy szép színűek odalent.

Az egyik budapesti nőgyógyászati központban, ahol havonta nagyjából 3000 pácienst kezelnek mindenféle nőgyógyászati betegséggel, hetente 2-3 hölgy jelentkezik esztétikai beavatkozásra.

A lehetőségek tárháza szinte kimeríthetetlen. A kisajkak lézerrel történő rózsaszínesítése mellett,

kérhetjük a kisajkak kisebbítését, illetve formára igazítását, a nagyajak feltöltését hialuronsavval, vagy szilikonnal, esetleg saját zsírszövettel, de a csiklót is mértre tudják szabni, ha szükséges.

Fotó: Facebook / Photo Page
Fotó: Facebook / Photo Page

Felvetődik a kérdés, hogy miért kérdés ez egyáltalán?

A Genium Egészségügyi, Családtervezési és Diagnosztikai Központ orvos igazgatója, dr. Timmermann Gábor tapasztalata szerint a hozzájuk forduló nők egy része a partnerének szeretne tetszeni, mások szülés után saját magukkal nem elégedettek, és nem titok, a prostituáltak is gyakran vesznek igénybe ilyen jellegű kezeléseket.

Az altesti szépség nem okozott mindig ennyi bosszúságot a társadalom nő tagjainak. Közel egy éve azonban a nőgyógyászatban is elérhető a lézeres szépészeti kezelés, és így a hagyományos sebészeti beavatkozásokkal kiegészülve tényleg csak anyagi akadálya van annak, ha valaki változtatni akar az adottságain.

Hogy a kínálat szülte a keresletet vagy fordítva, nehezen felfejthető, tény ugyanakkor, hogy napjainkban  egyre többen fogalmaznak meg kritikát intim zónájukkal kapcsolatban – mondta el lapunknak Hevesi Krisztina szexuálpszichológus.

A pornófilmekben egészen közelről, felnagyítva ábrázolják a genitáliákat, és mivel ez egy iparág, így a modern technika kiaknázásával, a megvilágítással, derítővásznakkal, egyebekkel igyekeznek még vonzóbbá tenni a látványt. A felnőtt filmeken szocializálódott férfiak pedig nehezen szakadnak el ettől a képtől, ez lesz számukra az idol.

Azok a férfiak, akik nem akarnak vagy tudnak különbséget tenni a virtuális világ és a valóság között, gyakran kritizálják partnerüket ilyen szempontból is. Mindez vezethet odáig, hogy az illető nőnek problémái lesznek az önelfogadással – tette hozzá a szakember.

Ez egy ördögi kör

A plasztika önmagában nem elítélendő, hiszen előfordul, hogy valakinél valóban ez a gátja a kielégítő szexuális életnek – folytatja a témát Gyimesi Andrea szexuálpszichológus – félő ugyanakkor, hogy az ilyen műtétek negatívan hatnak vissza a többi ember önképére.

Az újabbnál újabb szépészeti beavatkozások léte egyre több szorongást generál az emberekben. Azokban főként, akiknek egyébként is mindig valami bajuk van a kinézetükkel. Ha a szájukba rágjuk, hogy mitől is lehet még félni, akkor aggódni és frusztrálódni is fognak.

A pszichológus azt is fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a szexuális problémák mögött gyakran pszichés okok húzódnak meg. Az estleges tüneti kezeléssekkel pedig csak elfedünk egy jelenlévő problémát, de valójában nem oldjuk meg azt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik