Élet-Stílus

Elég csinos a fülcimpád?

A plasztikai sebészet figyelmét egyetlen tökéletlen testrész sem kerülheti el: mindenre és minden ellenkezőjére van megoldás.

Ha a tükörbe nézünk, és azt vizsgálgatjuk, milyen nyomokat hagyott rajtunk a kérlelhetetlen idő, csak kevesek figyelnek oda a fülükre. Pedig ez az egyik legérintettebb terület, már csak a divatos csillárok miatt is, amelyeket fülbevaló gyanánt hordunk. A nyúlás mellett gondot jelenthet egyébként az is, amikor például kiszakad a fülbevaló, de ezen is tudnak segíteni az orvosok! A brit plasztikai sebészek szövetségének (BAAPS) legutóbbi konferenciáján be is mutattak egy új fülcimpa-korrekciós eljárást.


A világ leghíresebb megnyúlt fülcimpáját Buddha viselte

Dr. David Gault elmondása szerint, akinek ez a terület a specialitása, gyakran keresik fel ilyen problémával, bár munkája nagyobb részt teljes vagy részleges fülkagyló helyreállításokból tevődik össze. A beavatkozás attól különleges, hogy nem egyszerűen levágják a cimpáról a felesleget, hanem tulajdonképpen a közepéből emeli ki. „A füllel kapcsolatos munkáim egyharmada tisztán kozmetikai jellegű – árulta el a Daily Mailnek. – A fülműtétek pedig egyre gyakoribbak hála a súlyos fülbevalóknak és a meggondolatlan arcplasztikáknak.” Ugyanis, ha az arcfelvarrás során túl sok bőrt távolítanak el, akkor a fülcimpa könnyen az arccsontokon köthet ki – ami azért nem a megszokott helye…

Fazel Fatah, a BAAPS elnökének elmondása szerint azért nem ez a legkiemeltebb terület a páciensek kívánságlistáján: „A fülek nem a fő területei az öregedés miatti aggodalmaknak – nyilatkozta. – Csak kevesen kérik kifejezetten ezt, de amikor arcfelvarrást végzek, egy pici zsírt szoktam tölteni a fülcimpába, amitől fiatalosabb lesz a kinézete.”

Ha esetleg rémülten azt vetted észre, hogy nem tökéletes a fülcimpád, megnyugtatunk, Magyarországon is több sebész végez fülcimpa-korrekciót. Például dr. Kelemen Ottó helyi érzéstelenítés mellett 79 és 89 ezer forint között végzi el a beavatkozást a honlapja szerint, a Körúti Orvosi Centrum munkatársai pedig 60 ezerért vágnak a fülünk csinosításába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik