Egy organikus sertésfarmot vezető, roppant szimpatikus, elhivatott holland srác is kitért rá a tavaly októberi Terra Madre Giovani rendezvényen tartott előadásában, hogy bár Jóllehet, ezek a tudatosabb fogyasztók egy vásárlás alkalmával többet adnak ki az egészségesebb, ízletesebb, tartalmasabb húsokért, ugyanakkor pont az árak miatt ritkábban, hetente 2-3x esznek csak húsételt, a hét többi napján pedig zöldséget, tésztát, gabonaféléket, stb., tehát Remélem, hogy lassan nálunk is lendületet vesz majd az efféle hozzáállás és a városiak minél több fiatal vagy idős termelőt fognak ösztönözni arra, hogy érdemes minőségi termékeket előállítani.
A piacozásnak mindenütt megvan a hangulata. Akárhol járok külföldön, ha időm engedi, az egyik alapvető “programelem”, hogy a helyi piacra kilátogatok és elvegyülök a helyiek között.
Naná, hogy nem volt ez másképp most sem. A Mercato Di Viale Papiniano piacon jártam.