Élet-Stílus

Felfüggesztettek egy mentőst, mert segített egy fulladozó gyereknek

Fizetés nélküli felfüggesztéssel sújtottak New Yorkban egy mentőst, mert megpróbálta megmenteni egy hétéves kislány életét, aki az iskolai ebéd közben félrenyelt egy szendvicset és fulladozni kezdett – jelentette a helyi sajtó. Qwasi Reid a magántulajdonú mentőszolgálat szerint megsértette a cég szabályzatát, amikor egy másik beteg szállítása közben félreállt az iskolánál, ahol egy kétségbeesett dolgozó intette le őket, kérve, hogy segítsenek.

Reid kollégája ellenkezése ellenére ugrott ki a mentőautóból, hogy elsősegélyben részesítse a kislányt, aki már elkezdett kékülni, amikor odaért hozzá. A mentős szerint Noelia Echavarria akkor már legalább öt perce fuldokolhatott, és úgy tűnt, senki sem segített neki. „Mindenki üvöltözött, de senki sem csinált semmit” – tette hozzá Reid.

A mentős kitisztította a lány torkát, majd oxigénre kötötte. Az esethez kihívott mentősök csak ezután érkeztek meg. Echavarriát kritikus állapotban szállították kórházba, ahol agyhalottá nyilvánították.

Reid a Fox Newsnak elmondta: a felfüggesztés ellenére sem bánta meg döntését, és kész lenne azt újra megtenni. Munkaadója, az Assist Ambulance nem nyilatkozott az esettel kapcsolatban a helyi sajtónak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik