Élet-Stílus

Napok után találtak rá az elkóborolt autista kisfiúra

A rendőrség szerint csoda, hogy a gyerek ilyen sokáig életben maradt a sűrű erdővel benőtt területen.

Sértetlenül találtak meg Ausztráliában azt az autista kisfiút, aki még pénteken kóborolt el egy kempingből. A 11 éves Luke Shambrookot rendőrségi helikopter vette észre, amint az Eildon-tavi Nemzeti Park kempingjétől három kilométerre, egyenetlen területen barangolt. A sértetlen, ám kiszáradástól és kihűléstől is szenvedő kisfiút a mentők szállították kórházba.

„Bizonyos tekintetben ez csoda” – nyilatkozta a sajtónak Rick Nugent rendőrparancsnok. Emlékeztetett, hogy a területet sűrű erdősség borítja, az éjszakák pedig hidegek, ráadásul kedd reggel szinte egyfolytában esett az eső.

„Hatalmas megkönnyebbülés, hogy pont most sikerült rábukkanni. Nehéz leírni az örömünket” – tette hozzá. A keresésben több mint 120 ember vett részt.

 Kép: Facebook

A mentőcsapat tagjaiban hétfőn új reményt keltett, hogy a tó vízétől távol rábukkantak Luke sapkájára. Ez volt az egyetlen ruhadarab, amely a többnapnyi keresés után előkerült.

Mivel családja szerint a kisfiú szeret bujkálni és nagyon szereti a vezet, attól lehetett tartani, hogy belefulladhatott a tóba. A család emellett azt sem tartotta lehetetlennek, hogy Luke nem válaszol az őt szólító hívásokra, és egyáltalán nem veszi észre, hogy elveszett.

Rick Nugent a sajtó előtt dicsérte Luke bátorságát, mozgékonyságát és ellenállóképességét. Hozzátette azt is, hogy minél inkább elhúzódott volna a keresés, annál nehezebb lett volna a kisfiú nyomára bukkanni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik