A belga „ételtudós”, Bernard Lahousse, a Foodpairing.com gasztronómiai oldal alapítója a Daily Mailnek árulta el a titkot, amitől a csokitojások annyira ellenállhatatlanul finomak, kenterbe verve a sima táblás csokikat, vagy a csoki szeleteket. A titkot pedig az orrban kell keresni. A csokitojások ugyanis leginkább az illatukkal hódítanak.
Lahousse a Mailnek elmondta: „Minél vékonyabb a csoki, annál könnyebben olvad, és ez a húsvéti tojások legnagyobb előnye: könnyen olvadnak, és így az abban lévő aromák gyorsabban érnek el az orrunkba.” És bár sok oka van annak, hogy a csokoládét annyira finomnak érezzük, az illatnak van a legnagyobb hatása – magyarázta a szakértő a brit lapnak.
Ezen felül sokat számít az is, hogy a húsvéti tojásokhoz kellemes gyerekkori emlékek kapcsolódnak, ami szintén sokat dob az élményen. Valamint ott van a csomagolás is, ami szintén növeli az élményt, és az, hogy a csoki tojásokat olyan emberektől kapjuk ajándékba, akiket szeretünk – mondta el Lahousse a Mailnek.
Fotó:Europress