Élet-Stílus

Vízbefúlt kislány szelleme jelent meg egy család nyaralási fotóján

Szellemgyerek (szellem, )
Szellemgyerek (szellem, )

Nagy meglepetés ért egy ausztrál családot, amikor megnézték a róluk pancsolás közben készült fényképet. És még nagyobb meglepetés, amikor megtudták, száz éve milyen tragédia történt a kis folyóban, ahol voltak.

Alig egy hét kellett ahhoz, hogy a nemzetközi sajtó is bekerüljön az ausztrál Kim Davison nyaralási fotója, amit a queenslandi Helidon közelében készült róla, és fürdőző családjáról. Az ok, amiért olyan sokan kíváncsiak az alább látható felvételre a fénykép közepén látható. Ha nem lenne egyértelmű: a fehér foltot kell nézni. Az ugyanis a nő állítása szerint egy démon. Vagy, ahogy később mások kijelentették, egy vízbe fúlt lány százéves szelleme.

 Démon, halott kislány szelleme vagy valami egészen más?
Fotó:Facebook/KimDavison 

Davison a fényképet egy helyi szellemvadász csoport – és amikor szellemvadász csoportot írunk, azt kell érteni, hogy két ausztrál nő, akinek a hobbija a szellemvadászatFacebook-oldalára posztolta ki. Állítása szerint amikor a kép készült, csak öten voltak a vízben, két felnőtt és három gyerek, viszont több furcsa esemény is történt aznap, például az egyik lány úgy érezte, valami hozzáért a lábához a vízben. Elmondása szerint a képet „szakértők” is megvizsgálták, akik kijelentették: azon egy szellem látható.

Miután a kép terjedni kezdett, egy kommentelő felhívta a figyelmet arra, hogy a kérdéses folyóban száz éve, 1915. november 22-én megfulladt egy 13 éves kislány. Amiből sokan arra a „logikus” magyarázatra jutottak, hogy csak annak a lánynak a szelleme jelenhetett meg a felvételen.

Aztán persze lehet, hogy azoknak van igaza, akik szerint egyszerű érzéki csalódásról van, és a „démon”, vagy „halott kislány szelleme” csak egy hullám, ami az egyik gyerek keze okozott a vízben, és amiről az erős napfény visszaverődött. Csak az igencsak rossz minőségű felvételt – amin még a családtagok arcai is világító fehér foltokként jelennek meg – nézve az ott látható két sötétebb foltot az emberi agy szemeknek látja, és onnan már csak egy lépés, hogy arcnak lehessen nézni. Ezt hívják egyébként pareidoliának.

Önök mit gondolnak? 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik