Élet-Stílus

Ennyi alkohol kell egy tökéletes randihoz

randevú (randevú, bár, pár, )
randevú (randevú, bár, pár, )

Megtalálták a mennyiséget, aminek az elfogyasztása után a legjobban vonzódnak egymáshoz az emberek.

Azzal nagyjából mindenki tisztában van, hogy nem árt némi alkohol egy randevún. Segít oldani az egymásnak görcsösen tetszeni igyekvő partnerekben a feszültséget, és mi tagadás, a fogyasztással egyenes arányban látjuk egyre vonzóbbnak a másikat, és magunkat is annak érezzük. Egy darabig. Ha átcsusszanunk egy határon, hirtelen visszataszítóvá válunk, de erre általában csak akkor jövünk rá, ha már túl késő. Egy friss tanulmány eredményeinek köszönhetően azonban legközelebb már minden másképp lehet!

Egy kutatásban a University of Bristol negyven, véletlenszerűen kiválasztott önkéntesén vizsgálták meg, hogyan hat rájuk az egyre nagyobb mennyiségű alkohol. A módszer a következő volt: a kutatók három fényképet készítettek résztvevőkről, egyet amikor szín józanok voltak, egyet miután egy pohár bornak megfelelő alkoholmennyiséget fogyasztottak, és egy harmadikat, a második ital után. Mindhárom fotónál arra kérték az önkénteseket, hogy természetes arcot vágjanak.

 Kép: Thinkstock

A képeket aztán egyik másik csoportnak mutatták meg, és arra kérték őket, hogy válasszák ki a legvonzóbbakat. persze úgy, hogy közben őket is itatták. Az eredmény egyértelmű: míg az emberek józanon, vagy csak egy pohár pia után válogattak, szinte kivétel nélkül azokat a képeket választották, amelyeken az első poháron túl lévő emberek szerepeltek. Ám amint a válogatók felhajtották a második pohár italukat, egyre inkább a józan emberekről készült fotókat kezdték a legvonzóbbnak értékelni – írja a Yahoo News.

„Úgy tűnik, az emberek valóban jobban tetszenek egymásnak, miután kis mennyiségű alkoholt fogyasztottak” – mondta el Marcus Munafò, a tanulmány vezető kutatója – „ugyanakkor az is látszik, hogy a folytatósó ivászat nagyon hamar a visszájára fordítja a dolgokat” – tette hozzá.

A kutatók arra nem tudják a választ, hogy mi lehet abban az egy pohárnyi italban, ami vonzóbbakká teszi az embereket. Úgy gondolják, a pupillák kitágulása, az arcizmok ellazulása, vagy arc pirospozsgássá válása játszhatnak szerepet a dologban.

A lényeg hölgyeim és uraim: egyetlen pohár bornak megfelelő alkohol kell egy tökéletes randihoz, de az egésznek csak akkor van értelme, ha partner is csak ennyit iszik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik