Belföld

Mekkora egy átlagos pénisz?

Amióta férfi a férfi, az érdekli, hogy arányul a többi hímhez képest az ő természetes adottsága.

Valószínűleg az állatvilágból örökölt, legősibb ösztönökhöz kapcsolódik a férfiak viszonya a férfiasságukhoz: az alfahímé a hatalom, és a jog a szaporodásra. Azt azonban, hogy a férfiasság az embereknél mikor redukálódott a pénisz méretére, nehéz megmondani.

Egy sohasem látott természetfilm

Őszintén! Láttak már önök a természetfilmeken olyan képsorokat, amikor két hím egyed úgy dönti el, hogy melyikük a domináns hím, hogy leülnek és elkezdik összemérni a micsodájukat? Na ugye. Az emberi hímek, leegyszerűsítő elméjük miatt mégis méretfixáltak. Adrian Mole óta nyilvános: egy fiú akkor lép kamaszkorba, amikor először illeszt a testéhez vonalzót, mérőszalagot.

A pornótól a testképzavarig

Partner legyen a talpán, aki aztán meggyőzi majd, hogy: „a tied nekem nagyon is megfelelő” vagy, hogy „ezernyi bonyolult tényező között nem a méret számít elsősorban”. A férfi ugyanis nem anatómiakönyvekből tanulja meg a szexszel kapcsolatos törvényeket, és összefüggéseket, hanem a lehető legautentikusabb forrásból, ami a pornó. Márpedig ott 20 és 30 centi között van az átlag, és minél nagyobb, annál jobban boldogabb a partner. Annyira világos, és egyszerűen követhető ez a logika, hogy a józanész már tényleg csak bezavarni tudna.

Úgyhogy maradnak a lopott pillantások a szomszédos piszoár előtt állóra, a szomszédokra az öltözőben, meg a szűk gatyákra a strandokon, aztán meg az összevetés fejben. Aztán kialakulhat testképzavar, depresszió és szélsőséges esetekben öngyilkosság is.

Átfogó tanulmány az átlagról

A tudomány nevében próbálunk most véget vetni ennek. Egy kutatócsoport nemrégiben egy minden eddiginél átfogóbb, és megbízhatóbb tanulmányt tett közzé az emberi péniszméretről, a BJU International című urológiai szakfolyóiratban.

Ennek alapján a világ férfijainak 95,4 százaléka tartozik az átlagos kategóriába. Nagyjából ugyanannyian, 2,3 százaléknyian tartoznak az abnormálisan kicsi, illetve szokatlanul nagy méretekkel rendelkezők táborába.

A többiek mind az átlagméret közelében vannak, ami számokban: dobpergés… petyhüdt állapotban 9,16 cm hosszúság és 9,31 cm kerület, míg erektált állapotban 13,12 cm hosszúság, és 11,66 cm kerület.

Az adatokat hét átfogó tanulmány analízisével készítették a londoni King’s College-ban, összesen 15521, a világ minden tájáról származó férfi eredményeinek összevetésével. A kutatók leírják, hogy nem találtak összefüggést a méretbeli különbségek, és az alany származása között, ahogyan a pénisz és a lábfej mérete között sem. Némi korrelációt azonban ki tudtak mutatni a testmagasság, és az erektált állapotú hossz között.

Fontos, hogy az adatokat nem az önkéntesek bemondásai alapján jegyezték fel: minden jelentkező nemi szervét profi egészségügyi személyzet mérte le. A kutatók megjegyzik, hogy emiatt némileg torzulhat a végeredmény, ha feltételezzük, hogy egy ilyen vizsgálatra jobbára olyan férfiak jelentkeznek, akik magabiztosabbak a péniszméretüket illetően.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik