Élet-Stílus

„Mintha valaki más rémálmát élném”

Missy-es-Brooke(960x640).jpg (anya, lány, rák, )
Missy-es-Brooke(960x640).jpg (anya, lány, rák, )

Néhány nappal az után, hogy rákkal diagnosztizálták az anyát, kiderült: kamasz lánya is daganatos betegségben szenved.

A tizennégy éves Brooke Shatley egy farmon él a szüleivel Wisconsinban. Fontos eseményre készül: hamarosan bemutatja majd saját bikaborjúját Barron megye tavaszi vásárán. Imád az állatokkal foglalkozni, mostanában azonban nem jöhet-mehet kedvére a pajta körül. Vigyáznia kell magára.

December elején kezdődtek a lány fura hasfájásai, amik egyre erősebbek lettek, és semmi sem akarta enyhíteni őket. Karácsony után a család a közeli város, Marshfield kórházába ment, ahol Brooke anyja Missy letaglózó diagnózist kapott: második stádiumú nyaki rákja van.

A nő azonban még mindig sokkal jobban aggódott hasfájós lányáért, mint saját magáért. Két hét múlva tudták meg mi áll Brooke rosszulléteinek hátterében: „ugyanahhoz az orvoshoz mentünk, akinél is jártam. Csak ránézett a lányomra, aztán belepillantott a papírokba és rögtön tudta mi a baja” – mondta el egy helyi tévé híradójának Missy.

 Missy és Brooke a kórházban (kép: Keye TV)

„Az orvos belépett megtapintotta a hasamat, belenézett a leleteimbe és habozás nélkül azt mondta, hogy egy rákos daganat van a bal petefészkemen” – emlékszik vissza Brooke.

Missyt sokkolta lánya diagnózisa, úgy érezte, mintha az egész jelenetet kívülről nézné: „mintha valaki át rémálmát élném át” – mondta – „folyton az járt a fejemben, hogy miért mi, és miért mindketten?”

 Otthon Brooke műtéte után (kép Keye TV)

Brooke viszont az első perctől optimistán állt a dologhoz: „rögtön azt gondoltam, hogy rázós út lesz, de ketten átvészeljük” – mondta. Hamar sikerült édesanyjába is lelket öntenie, s most mindketten boldogok, hogy ott vannak egymásnak támaszként a rák elleni harcban. Brooke-ot azóta megműtötték: egy futball-labda nagyságú tumort operáltak le a petefészkéről.

A család szerette volna megtudni, hogy mi okozhatta, hogy az anyánál és a lányánál is ugyanakkor diagnosztizáltak rákot. Gyanakodtak öröklődő genetikai rendellenségre, és az is megfordult a fejükben, hogy farmjuk ivóvizével lehet valami probléma, de kiderült, hogy csak a szörnyű véletlen áll a háttérben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik