Élet-Stílus

Feleségéért gyalogol napi 112 kilométert egy 61 éves férfi

Steven-Simoff(960x640).jpg (gyalog, országút, usa, )
Steven-Simoff(960x640).jpg (gyalog, országút, usa, )

Döntenie kellett: gyógyszerek vagy benzin. Előbbit választotta, azóta napi 6 órát sétál, hogy beérjen a munkába, majd ugyanannyit vissza.

Délután fél négykor kezdődik Steven Simoff munkanapja az iowai Davis Cityben. A 61 éves férfinek ekkor kell elindulnia, ha időben be akar érni a munkahelyére. Pedig a műszakja csak éjjel 11-kor kezdődik az osceolai Lakeside Casinóban, ahol portásként dolgozik. Simoff azonban minden nap gyalog teszi meg az otthona és a munkahelye közötti, mintegy 35 mérföldes (kb. 56 kilométer) távot – írja a brit Metro.

Steven Simoff nem megszállott sportember, de egyszerűen nem keres eleget ahhoz, hogy benzinre és beteg felesége orvosi kezelésére is elég pénze legyen. Az idős házaspár, akik munkanélküli unokájukról is gondoskodnak, eleve azért költöztek távol Osceolától, mert Davis Cityben sokkal alacsonyabbak a lakbérek.

 Kép: Des Moines Register

Steven felesége, Renee kilenc évvel ezelőtt kapott szívinfarktust, s azóta több kisebb szívrohamot is átélt. „Ha van családod, és van egy munkád, akkor képesnek kell lenned arra, hogy támogasd a családod. Ezért vigyáznod kell arra, hogy megmaradjon az állásod” – nyilatkozta Simoff egy helyi lapnak.

Semmilyen tömegközlekedés nincs az idős férfi háza és a munkahelye között, így azoktól a ritka kivételektől eltekintve, amikor sikerül stoppolnia, végig sétál, így nagyjából kéthavonta koptat el egy pár cipőt. 

Története kísértetiesen hasonlít a detroti James Robertsonéhoz. Ő azért gyalogolt minden nap a 37 kilométerre lévő munkahelyére, mert a fizetéséből nem tudott autót venni magának. Amikor az ő története bejárta az amerikai sajtót, többen online adománygyűjtésbe kezdtek a férfi javára. Néhány nap alatt annyi pénz gyűlt össze, hogy a férfi akár több új autót is vehetett volna magának. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik