Élet-Stílus

Magas kártérítést kapnak a húsz éve elcserélt lányok

A „postás lányának” csúfolták egyiküket, mert egyáltalán nem hasonlított szüleire.

Egy francia bíróság közel kétmillió eurós kártérítést ítélt meg egy cannes-i szülészeten húsz évvel ezelőtt elcserélt két lány családjainak – tudósít az MTI. A két család eredetileg több mint 12 millió eurós kártérítést követelt a kórháztól, a bíróság végül összesen 1,88 millió euró kártérítésre kötelezte a szülőket. Ebből 400-400 ezer euró az elcserélt lányokat illeti meg, fejenként 300 ezer jár három szülőnek és 60-60 ezer három testvérnek.

Az ügyvéd azt mondta: azért nyújtottak be 12 millió eurós kártérítési igényt, hogy szimbolikusan jelezzék a kár jelentőségét, így a bírósági döntéssel teljesen meg vannak elégedve és nem fellebbeznek ellene.

Sophie Serrano 1994 júliusában szülte meg kislányát, Manont. Sárgaság miatt az újszülött fénykezelést kapott, de helyhiány miatt egy inkubátorba helyezték egy másnap született másik újszülöttel, Mélanie-val. A lányokat a kezelés végén az egyik ápolónő elcserélte.

Manon apja tíz évvel később apasági vizsgálatot kért, mert a lány egyáltalán nem hasonlított szüleire. A kislányt a faluban a „postás lányának” csúfolták. Azonban miután kiderült, hogy Manon nem az ő lánya, arra is fény derült, hogy Sophie sem a lány anyja. Ezután a család feljelentést tett.

 Manon Serrano és nevelőanyja. Fotó: Europress

A két család először akkor találkozott egymással, amikor a lányok tízévesek voltak, de egyikük sem kérte a gyerekek kicserélését. Néhány találkozás után meg is szakadt a kapcsolat az egymástól alig harminc kilométerre, de teljesen eltérő körülmények közt élő családok között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik