Élet-Stílus

Felfedi a hosszú élet titkát a 109 éves asszony

Jessie-Gallan(960x640).jpg (idős asszony, skócia, )
Jessie-Gallan(960x640).jpg (idős asszony, skócia, )

A zabkása és a torna elengedhetetlenek, de van még néhány dolog, amire nem árt odafigyelni.

Meglepő stratégiát ajánl a legidősebb skót, egy 109 éves asszony azoknak a nőknek, akik az övéhez hasonló kort szeretnének megérni: rendszeres torna, rengeteg zabkása, és távol maradni a férfiaktól – írja a Telegraph.

 kép: Youtube

Jessie Gallan január másodikán, egy szelet tortával ünnepelte a százkilencedik születésnapját egy idősek otthonában Aberdeenben. „A stratégiám a hosszú életre mindig az volt, hogy távol tartottam magam a férfiaktól. Sokkal több gondot okoznak annál, amennyit megérnek. Arra is mindig odafigyeltem, hogy eleget tornázzak, és minden reggelt egy tál finom, meleg zabkásával indítsak, de a lényeg, hogy sohasem házasodtam meg” – mondta.

Jessie Gallan egy kis kétszobás tanyaházban született Aberdeenshireben, majd amikor tizenhárom éves lett fejőlánynak állt. Az idős hölgy szerint a kiváló munkamorálja is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy ilyen sokáig éljen. „Elképesztő látni azt, hogy a mostani világ mennyire más, mint az amelyikben felnőttem” – jegyezte meg az asszony.

Gillian Bennett, az idősek otthonában dolgozó egyik ápolónő szerint Jessie Gallan kétségtelenül az egyik legnépszerűbb lakójuk: „nagyon önálló, tornaórákat vesz, és sétálni is eljár. Órákig hallgatja kedvenc zenéit, és van egy nagyon jó barátnője is: állandóan együtt vannak” – mesélte Bennett.

A világ valószínűleg legidősebb emberének, egy 127 éves, mexikói asszonynak csak egyetlen hozzáfűznivalója van Jessie Gallan tanácsihoz. Ő úgy gondolja, hogy hosszú életét a rengeteg csokoládénak köszönheti.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik