Élet-Stílus

A világ legidősebb házaspárja tudja a hosszú kapcsolat titkát

Az Angliában élő Karam és Kartari most lettek együtt 211 évesek.

Hihetetlen ünnepség zajlott a hétvégén Angliában, a nyugat-yorkshire-i Bradfordban: Karam Chand és felesége, Kartari közös szülinapi bulija. A rendezvény több okból is különleges. Egyrészt a házaspár mindkét tagja ugyanazon a napon született; másrészt, mert ketten már 211 évesek.

A bácsi 109 lett, a felesége még csak a 102. születésnapját ünnepelte.

Fiuk, Paul a Daily Mail-nek elárulta: hatalmas bulit tartottak, még Indiából is érkeztek vendégek. A férfi elmondta: mindig arról faggatják, hogyan értek meg a szülei ilyen idős kort – mit esznek, mit isznak, hogy élnek. A titkot ő maga sem tudja, de az biztos, hogy az utóbbi 20 évben stresszmentes életet igyekszik biztosítani a szüleinek. Egészségesen étkeznek, de az apuka azért napi egy szál cigarettát elszív (az esti étkezés előtt), és heti 3-4 alkalommal megiszik egy-egy pohárka whiskeyt. A hosszú házasság titka pedig – a papa szerint – hogy a felesége és ő jól kijönnek egymással.

A matuzsálemkorú párnak egyébként 8 gyermeke, 27 unokája és megszámlálhatatlan dédunokája van. Karam Chand Indiában született, ott ismerkedett meg – még tinédzserként – Kartarival. 1925-ben kötöttek házasságot, tehát közeleg egy újabb jeles dátum: a 90. házassági évforduló…


Fotó: yorkshirepost.co.uk/Simon Hulme

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik