Élet-Stílus

Rió világrekorder karácsonyfával ünnepel

Rio karácsonyfa (rio de janeiro, karácsonyfa, karácsony, )
Rio karácsonyfa (rio de janeiro, karácsonyfa, karácsony, )

A brazil nagyvárosban csak a riói karnevál és a szilveszteri buli számít nagyobb eseménynek, mint az öbölben úszó hatalmas karácsonyfa felállítása.

Idén 19. alkalommal jelent meg a Rodrigo de Freitas lagúnában a már hivatalosan is a világ legnagyobbjának számító úszó karácsonyfája Rio de Janeiróban. A karácsonyfa fényeinek bekapcsolása a város egyik legnagyobb eseményének számít. A tűzijátékkal kísért eseményt több ezren nézik meg minden évben.

 Fotó:Europress

A „fa” – ami igazából nem egy fenyő, hanem egy fényekkel borított fémváz – a csúcsdísszel (ami 18 méter magas és 2.5 tonna súlyú) együtt 85 méter magas, 542 tonnát nyom és 11 uszály tartja a víz felszínén. A fényjátékról több mint hárommillió darab lámpa, valamint 120 kilométernyi fénycső gondoskodik.

 Fotó:Europress

A karácsonyfa fénydíszeinek minden évben más témára épülnek. Idén a „karácsonyi fények” adták az inspirációt a kivilágításhoz. Egészen pontosan kivilágításokhoz, ugyanis négy különböző fázisban égnek majd a karácsonyfa fényei.

 Fotó:Bradesco Seguros

A karácsonyfa egészen január hatodikáig fog szép lassan úszkálni a lagúnában, hogy a város különböző részeiről is jól lehessen látni. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik