Élet-Stílus

Amikor az orvosi kezelések, és a kínvallatás között alig volt különbség

A korábbi évszázadokban jobb volt nem megbetegedni. Nem csak azért, mert az emberek sokkal könnyebben belehaltak egy-egy nyavajába, hanem azért is, mert a sokszor teljesen hatástalan kezelés rosszabb volt, mint a tünetek.

A horror nem a beteg elmék szüleménye a horror maga a valóság, legalábbis valaha az volt. Ráadásul nem csak a várbörtönök kínzókamráiban játszódott: az orvosi kezelések hasonlóan szörnyűek voltak. Nem véletlenül rettegtek őseink a ma már jelentéktelennek számító, legapróbb betegségektől is. A hat legrémítőbb egykori gyógymódot a Moviepilot szedte össze.

6. Kannibál lakoma

A tabletták kora előtt orvostudomány sokat kísérletezett emberi, húsból, vérből, csontokból, szervekből kevert gyógyszerekkel. Gyakorlatilag mindenféle kórságot próbáltak kezelni velük, a hasfájástól az epilepsziáig. Bár semmit sem értek, sokan mégis babonásan hittek bennük, ezért divatba jött. A szegény betegek, akiknek nem volt pénzük emberi orvosságra, gyakran jelentek meg nyilvános kivégzéseken, hogy szerezzenek maguknak valamennyit az áldozat testéből. és véréből.

 

5. Megabeöntések

Egykor hatalmas fémeszközökkel végeztek, nagynyomású beöntéseket, a béldugulások elhárítására. Bár a beöntéseket ma is végeznek, a középkori módszerek kevésbé voltak kifinomultak. Az óvatos, meleg vizes mosás helyett, hatalmas erővel, vaddisznóepés keveréket fecskendeztek a páciens végbelébe. A francia Napkirály, XIV. Lajos a feljegyzések szerint igen sűrűn kapott beöntéseket, több mint kétezer alkalommal uralkodása alatt.

4. Tüzes vas kúra

Akinek esze volt, eltitkolta az aranyerét régebben. A szokásos gyógymódja ugyanis, és felforrósított kő, vagy fémdarab végbélnyílásba nyomása volt. A kezelés valójában a ma is alkalmazott eljárás brutális verziója. Csakhogy amíg ma egy képzett sebész egyetlen nyisszantással szabadítja meg a betegét a makacs aranyértől, addig a korabeli kezelés sok esetben sokkal több fájdalmat okozott, mint maga a betegség, és gyakran többet is ártott annál.

3. Csavargó méh

Az ókori görögök úgy gondolták, hogy a nők méhének saját akarata van. Amikor egy nő nem esett teherbe, azt gondolták, hogy azért mert a méh időnként elcsavarog. Ezért különböző, igen büdös anyagokkal, például kénnel kenték be a nő belső combjait, hogy a méhnek ne legyen kedve kibújni a testéből.

2. Brutális piercing

Igen népszerű gyógymód volt egykor a koponyalékelés, majd a módszerek finomodásával a koponyafúrás. A cél az volt, hogy csökkentsék a fejben az agyat feszítő nyomást. Aminek egyébként van értelme, számos dolog van, amire jó hatással lehet, ha egy apró lyuk segítségével csökkentik a koponyán belüli nyomást. De nem a középkori módszerekkel és eszközökkel. Azok túlságosan is brutálisak.

 

1. Felvillanyozó kezelés

Az elektromosságnak, a delejnek a felfedezésétől kezdve különleges „varázserőt” tulajdonítottak. Rengeteg betegséget próbáltak kezelni vele. A legbizarrabb eszköz talán az a kis elektromos öv volt, amivel az impotenciát próbálták gyógyítani. A készülék nem kevesebb, mint 250 voltot vezetett keresztül a férfi nemi szervein, anélkül, hogy az impotenciára a legkisebb hatással lett volna.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik