Élet-Stílus

Nyelvevő tetűt talált az ételében egy nyugdíjas

cymothoa-exigua(960x640).jpg (parazita, hal, )
cymothoa-exigua(960x640).jpg (parazita, hal, )

A férfit annyira felkavarta a méretes parazita látványa a vacsorájában, hogy egy életre elment a kedve a halevéstől.

Valósággal sokkolta a 62 éves Paul Rolit, amikor egy fura, bogárszerű lényt talált az egyik népszerű nagyáruházban vásárolt tengeri sügérben – írja a brit Metro.

A parazita 3 cm hosszú, és 8 mm széles volt, szerencsére elég nagy ahhoz, hogy a nyugdíjas iskolaigazgató észrevegye, még mielőtt megette volna.

Amikor visszavitte a halat az áruházba, kiderült, hogy a cymothoa exigua, ismertebb nevén a nyelvevő tetű egyik méretes példányáról van szó. A parazita a kopoltyúkon keresztül hatol be az halak szervezetébe, majd a szájüregbe jutva a nyelvhez tapadnak, és elkezdik felfalni a szervet.

Az áruház szóvivője elmondta, hogy a természetes körülmények között élő halak gyakran szednek össze különböző élősködőket, de a feldolgozásuk során ezeket, az esetek túlnyomó többségében eltávolítják. Nagyon ritka, hogy valakivel olyasmi történjen, mint Paul Rolival.

Az áruház egy palack borral és egy 20 font értékű vásárlási utalvánnyal igyekezett kiengesztelni a férfit, aki azonban megjegyezte, nem biztos, hogy fog még halat enni ebben az életben. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik