Nagyvilág

Először adtak börtönt bosszúpornóért a britek

Három hónap letöltendő börtönbüntetést kapott egy férfi, amiért az exéről készült szexképeket osztott meg az interneten.

Három hónapra rács mögé került a 21 éves Luke King, amiért a volt barátnőjéről készített szexképeket osztott meg az interneten. Bár a rendőrség kétszer is figyelmeztette a férfit, hogy amit tenni akar, az bűncselekmény, King nem hallgatott rájuk – írja a brit Metro.

 Luke King (fotó: Facebook)

Nagy Britanniában, októberben ígértek szigorúbb fellépést a hasonló esetekben. Kinget egy 1997-es, zaklatás elleni védelemről szóló törvény alapján ítélték el. A férfi ugyanis többször is megfenyegette az exét, hogy nyilvánosságra fogja hozni a szexképeket. A nő emiatt ment a rendőrségre, akik figyelmeztették a férfit, ha megteszi, amire készül, annak komoly következményei lesznek.

King mégis beváltotta a fenyegetést, méghozzá úgy, hogy a szexképeket használta profilképként a WhatsApp-on. A férfit amellett, hogy letöltendő börtönre ítélték, kapott egy távolságtartási végzést is, vagyis szabadulása után a közelébe sem mehet az őt feljelentő exének.

Az ítélet kihirdetésekor a bíró kiemelte, a nő bátorságát, amiért vállalta a feljelentést, és az erejét, aminek segítségével végigcsinálta a büntetőeljárást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik