Nagyvilág

Megölte három sérült gyermekét a depressziós anya

A három gyermeket az ágyukban fekve, játékokkal körbepakolva találta meg a bébiszitter.

Tania Clarence, négyéves lánya és hároméves iker fiai ugyanazzal a halálos genetikai rendellenességgel születtek. A kettestípusú spinális izomatrófia (SMA) a gerincvelő mozgató idegsejtjeinek a fokozatos elvesztését eredményezi. Az idegsejtek pusztulása fokozatos izomgyengeséget, sorvadást okoz a kapcsolódó izmokban. A betegség gyógyíthatatlan, először mozgásképtelenséghez, majd a légzés leállása miatti halálhoz vezet.

A három gyermek 43 éves anyjának hosszú pszichiátriai kórtörténete volt, legtöbbször depresszió miatt kezelték. Olivia, Ben és Max betegségével már nem tudott megbirkózni. Saját és gyermekei orvosainak is többször említette, hogy nem tud együtt élni azzal a tudattal, hogy hamarosan elveszíti a kicsiket.

Áprilisban a nő mindhárom gyermeket megölte, és öngyilkosságot kísérelt meg. Most zajló tárgyalása első napjáról a zokogástól fulladozva rohant ki, amikor a gyermekek holttestére rátaláló szemtanú a gyilkosságok napjáról beszélt a bíróságnak – írja a brit Metro.

A gyermeket az anyjuk pelenkával fojtotta meg. Mindhárman az ágyukban feküdtek, a szemük és a szájuk nyitva, testük körül szépen elrendezve sorakoztak a játékaik, mintha csak felravatalozták volna őket. A gyilkosságokat a gyermekek dadája, Jade jelentette be: őt hívta telefonon Tania Clarence kétségbeesett anyja, mert órák óta nem tudta telefonon elérni a lányát.

Amikor a dada megtalálta Taniát, ő csak annyit tudott mondani: „Már késő, túl késő, már semmit sem tehetsz.”

Zoe Johnson, a nő mellé kirendelt ügyvéd álláspontja szerint: Tania Clarencenek racionális képe volt a gyermekei állapotáról és várható szenvedésükről. Ez alapján hozta meg azt az irracionális döntést, hogy saját kezével vet véget az életüknek. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik