Élet-Stílus

Öngyilkos akar lenni, miután 120 kilót fogyott

A 30 éves férfi eddig négyszer próbált véget vetni az életének, mert képtelen megbarátkozni a fogyókúra utáni énjével.

Ellentétben a húszas évei elején járó kaliforniai sráccal, John Paul Glaudéval, aki még büszke is azokra a „nyomokra”, melyeket a fogyása hagyott a testén, Paul Thorn élete legnagyobb tragédiájának tartja, hogy sikerült lefogynia. Pedig a 30 éves brit férfi elért eredménye bámulatos: rövid idő alatt 120 kilótól sikerült megszabadulnia, csakhogy mint mondja, éppen azóta képtelen belenézni a tükörbe.


Kép forrása: bbc.co.uk 

Paul a brit Mirror című lapnak elárulta, szinte egész életében túlsúlyos volt, és csak azért vállalkozott a gyomorszűkítő műtétre, mert azt remélte, így visszakaphatja önbizalmát. A műtétet követően rövid ideig így is volt: a kilók gyorsan elkezdtek olvadni Paul testéről, aki ekkor elhitte, megváltozhat az élete.

A férfi élete tényleg megváltozott, de nem úgy, ahogy szerette volna. Paul ugyanis nem számolt a gyors fogyás miatt fennmaradó, megnyúlt bőrrel, ami annyira megkeseríti a mindennapjait, hogy már többször próbálkozott öngyilkossággal is. „A társadalombiztosító nem finanszírozza a műtétet, nekem pedig nincs pénzem arra, hogy saját zsebből kifizessek egy plasztikai műtétet” – magyarázta Paul, aki eddig már négyszer próbált önkezével véget vetni az életének.


Kép forrása: mirror.co.uk 

„El se tudják képzelni, milyen szörnyű így élni” – mondta a férfi, majd hozzátette, a bőrredők akadályozzák a mindennapi tevékenységben. „Ha fel akarok öltözködni, a redőket egyesével be kell gyömöszölni a nadrágomba, és ahhoz is fel kell hajtani őket, hogy egyáltalán rá tudjak ülni a vécére” – panaszolta.

„Legbelül tudom, hogy örülnöm kéne annak, hogy lefogytam, mégse tudok, mert a megnyúlt bőröm miatt még mindig kövérnek érzem magam. Kétségbeestem, és fogalmam sincs, mit csináljak.”

!!!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik