Élet-Stílus

Meghalt a fiatal újságírónő méhnyakrákban

Mittelholcz Dóránál 2011-ben dignosztizáltak méhnyakrákot. 33 éves volt.

A négyéves tortúráról, a kezelésekről, a műtétekről a Tündérmese kis szépséghibával című könyvében mesélt – írja az Index.

„Soha eszembe sem jutott, hogy ez velem megtörténhet. Mint amikor nézi az ember a híreket, látja a baleseteket, a gyilkosságokat, a súlyos betegségeket, de meg sem fordul a fejében, hogy bármi hasonló az ő életében is bekövetkezhet. Meg van róla győződve, hogy náluk nem jöhet semmiféle probléma. Aztán egyszer csak valahogy mégis becsap a villám. Felfogtam, ugyanakkor mégsem fogtam fel, hogy mit is jelent mindez. Minden embernek van egy elképzelése arról, milyen lehet rákosnak lenni. Sok beteget látni, akik nagyon lefogytak, kihullott a hajuk – így ábrázolják őket az összes filmben. De én ezzel a képpel sosem voltam képes azonosulni. A „rákossággal” sem. Nem mondtam magamról, hogy rákos vagyok, csupán annyit, hogy rosszindulatú, kettes típusú rák lett a vizsgálatom eredménye.”

(Részlet a Tündérmese kis szépséghibával könyvből.)

Mittelholcz 1999-ben kezdett el dolgozni az akkor még Metro, később Metropol névre keresztelt ingyenes napilapnál először újságíróként, vezető szerkesztőként. Később a Nők Lapja Cafénál dolgozott, majd a Kultography összművészeti blogot vezette. Az újságírás mellett a Telenor fogyasztói kommunikációs vezetőjeként és a Nemzeti Táncszínház PR-menedzsereként is dolgozott – emlékeztet a portál.

Pete Zsófi, a Soffi zenekar énekesnője idén augusztusban adta fel a harcot a méhnyakrákkal. Szintén 33 éves volt. Blogot vezetett, “Márpedig én ebbe nem halok bele!” címmel. Bevezetőjében ezt írta: “33 éves vagyok, és méhnyakrákom van. Amikor az első orvos közölte velem, hogy nincs tovább, elhatároztam, hogy nem fogok ebbe belehalni. Tartson velem kedves Olvasó ezen az úton, amíg én felkenem az arcomra a harci festéket, és megküzdök a rákkal!”

Októberben három magyar nő vallott a Hír24 kamerái előtt a betegségről. Icónál csak a szülés után derült, ki, hogy daganata van. Akkor, amikor már menthetetlen volt a méhe. Emesénél is későn diagnosztizálták a rákot. Ő egy félreértés miatt veszítette el a méhét. Éva hiába ment specialistához, komplikációk adódtak. Figyelem! Megrázó részletek!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik