Élet-Stílus

Napokkal öngyilkossága előtt teljesült a legnagyobb álma

A 29 éves Brittany november elsején, saját feltételei szerint szeretne véget vetni az életének. Addig azonban minden percet kihasznál.

Az életvidám, San Franciscói lány ugyanis egyáltalán nem szeretne öngyilkos lenni. Csak, ahogy ő fogalmaz, nincs más választása, az év elején ugyanis megtudta: gyógyíthatatlan beteg. „2014. január elsején tudtam meg, hogy a rendszeres fejfájásaim nem a magas vérnyomástól, hanem egy rosszindulatú agydaganattól vannak. Az orvosaim először azt mondták, minden további nélkül élhetek a tumorral akár 5-10 évig is, de nem sokkal később kiderült, legjobb esetben fél évem van.”


Kép forrása: Facebook 

Ahogy arról október elején mi is beszámoltunk, a fiatal lány ezután úgy döntött, hogy saját feltételei szerint hagyja itt az életet. „Nem teszem meg a betegségemnek azt a szívességet, hogy átadom neki az irányítást. Én döntöm el azt, hogy mikor és hogyan megyek” – magyarázza a fiatal nő abban a videójában, mellyel a Compassion&Choices elnevezésű szervezetet segít. Azt a szervezetet, ami azért küzd, hogy minél több amerikai államban bevezethessék a méltóságteljes halál törvényét (death with dignity law).

Ez a törvény ugyanis egyelőre csak öt államban lépett életbe: Washingtonban, Oregonban, Montanaban, Vermontban és Új-Mexikóban. Brittanynak is költöznie kellett, hogy méltóságteljesen mehessen el: San Franciscóból Portlandbe, ahol lehetősége van választani, hogy fejezi be az életét. A fiatal nő a People magazin riporterének elárulta, november elsején a családja és legjobb barátja körében, kedvenc számát hallgatva veszi majd be a pirulát, ami kioltja az életét.

Eljutott a Grand Canyonhoz

Brittany élete utolsó heteire elhatározta, valóra váltja legnagyobb álmát, és családjával ellátogat a Grand Canyonhoz. A tervét múlt héten siker koronázta: elég erősnek érezte magát ahhoz, hogy Oregonból útra keljenek Arizonába. „Hála a nagylelkű ismeretleneknek lehetőségem nyílt, hogy valóra váltsam a legnagyobb álmomat” – írta, majd hozzátette, a Grand Canyom éppen olyan meseszép volt, mint amilyennek képzelte.

 

„Varázslatos élményben volt részem, amiért nem lehetek elég hálás. Azt a két dolgot csinálhattam, amit a legjobban élveztem egész életemben: a családommal voltam a természetben.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik