Élet-Stílus

Hírességek, akik negyvenen túl lettek igazán sikeresek

Ne gondolja, hogy mert elmúlt 30, már esélye sincs a sikerre. Itt a bizonyíték, hogy ez nem kor kérdése.

A huszonévesek között mára széleskörben elterjedt az a gondolat, hogy még a 30. születésnapjuk előtt ki kell találniuk, mihez akarnak kezdeni az életükkel, és a terv mentén el kell kezdeniük mindezt megvalósítani. Nem csoda, hogy az említett évforduló közeledtével sokakon úrrá lesz a pánik, pláne, ha még a kitűzött célok is elérhetetlen távolságban vannak. Pedig…

Pedig számtalan példa van arra, hogy karriert bőven a negyedik X után is lehet csinálni. Ahogy tette ezt például Julia Child is, aki az első szakácskönyvét azután írta meg, hogy betöltötte az 50. születésnapját. Vagy Harry Bernstein, akinek könyveit sorra dobták vissza a kiadók, mígnem 96 évesen bestsellert írt.

Íme, a hat leginspirálóbb példa:

Vera Wang, aki ma a divatvilág egyik legbefolyásosabb tervezője, 40 éves korában döntött úgy, hogy hátrahagyja a műkorcsolyázást és szakít újságíró hivatásával, és szerencsét próbál divattervezőként.


Képek forrása: Europress 

Samuel L. Jackson ma már megkerülhetetlen figurája Hollywoodnak, de nem volt ez mindig így. A színészóriás egészen 43 éves koráig várt arra, hogy megtalálja őt az a szerep, ami elhozza majd neki a fényes karriert. 1991-ben történt mindez, amikor felajánlották neki a Dzsungelláz című film egyik szerepét.

 

Henry Ford, a T-model atyja, 45 éves volt, amikor elkészítette a legendás autót.

 

Charles Darwin egész életét visszahúzódó természettudósként élte, ám mikor 1859-ben, 50 éves korában publikálta a Fajok eredete című tanulmányát, beírta nevét a halhatatlanok közé.

 

Noha Julia Child szakácsmesterként vált világszerte ismertté, csak kevesen tudják róla, hogy 50 éves kora után kezdett komolyabban foglalkozni a főzéssel. Child egészen addig média- és reklámszakemberként dolgozott.

 

A McDonald’s birodalom alapítója, Ray Kroc 52 éves koráig shake-készítő berendezések értékesítésével foglalkozott. Ekkor gondolt egyett, és 1954-ben megvásárolta első McDonald’s éttermét, amiből néhány éven belül a világ egyik legnagyobb és legsikeresebb gyorsétterem-láncát hozta létre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik