Élet-Stílus

Sajátjaként neveli a szemetesben talált kislányt egy hajléktalan

Az utcán, egy híd alatt élő ötvenéves férfi egyedül neveli a hét éve talált kislányt, akit szülei kukába dobtak.

„Egyike lehetett azoknak a gyerekeknek, akik olyan családba születtek, amely nem akart lánygyermeket” – mondta el a kínai Nanchang Cityben élő hajléktalan egy helyi lapnak, ahol képes riportban számoltak be ka islányról és a nincstelen férfiről, akit a gyermek édesapjaként szeret. Xiong Jianguo hét éve, 2007 őszén találta meg az újszülött kislányt, amikor műanyag palackokat kukázott, hogy azokat újrahasznosító üzemeknek adja el.

Elmondása szerint az egyik szemetesbe kukkantva találta meg a kislányt, aki egy takaróval kibélelt dobozban feküdt. Mellette csak egy papírcetli volt, annyi szöveggel, hogy „2007. október 15-én született”. A férfi, aki akkor még feleségével élt együtt egy kis szobában, hazavitte a gyermeket, és még aznap eldöntötte, hogy magánál tartja és ő neveli fel. „Nem lett volna jó dolga egy árvaházban” – jelentette ki.


A hajléktalan férfi hét éve kukázás közben találta meg a szemét közé dobott újszülöttet, akit azóta sajátjaként nevel

Fotó:jxnews

Az élet Xionghoz sem volt kedves. Két éve felesége elhagyta, majd hajléktalanná vált, miután a hatóságok lerombolták a házat, ahol élt. Azóta egy híd alatt lakik a már iskoláskorúvá cseperedett fogadott lányával, akit saját maga tanított meg írni, olvasni és az alapvető matematikai számítások elvégzésére, mivel nem tudja iskolába járatni. A lány és apja a nappalokat újrahasznosítható tárgyak gyűjtésével és eladásával tölti el, esténként pedig az utcai lámpák fénye mellett bújják a tankönyveket.

A helyi sajtóban megjelent beszámoló szerint a kislányt azért nem tudja iskolába járatni nevelőapja, mert semmilyen hivatalos irata sincsen arról, hogy örökbe fogadta a kislányt. A hírből az derül ki, hogy a helyi hatóságok tudnak Yanyan és apja történetéről, de a cikk arról már nem tesz említést, hogy  terveznek-e tenni valamit helyzetük rendezésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik