Közélet

Bezárták és halálra éheztették 90 éves anyjukat

Az idős nőnek a szomszédok csempésztek be némi ételt, amikor gyermekei nem voltak otthon, de ez nem volt elég ahhoz, hogy túlélje a kínzást.

Későn érkezett a rendőrségi segítség a kínai Jongcsou városában élő kilencvenéves nőnek, akit saját gyermekei zártak be a szobájába, hogy ott haljon éhen. A kínai sajtóban megjelent beszámolók szerint az idős nő egy hónapot töltött el „börtönében”, mire a hatóságok közbeléptek. A rendőrséget az egyik szomszéd értesítette.

A szomszéd elmondása szerint egyszer titokban ment be a házba, amikor a nő gyermekei nem voltak otthon, és az idős nő első szavai azok voltak: „Etess meg, etess meg.” A Xiang Xiang nevű nő ekkor zabpelyhet vitt neki, majd két nap múlva újra meglátogatta. Akkor látta, hogy a legyengült kilencvenéves nő az ágyába piszkított, amelyben aludt. Az idős asszony akkor azt mondta Xiangnak, hogy azóta nem evett semmit, hogy tőle zabpelyhet kapott.


Halálra éheztették gyermekei a 90 éves nőt
Fotó:Shanghaiist

A rendőrség ezután kezdett el foglalkozni az esettel. A Si Mei nevű nő családtagjait letartóztatták, de az idős nő életét már nem lehetett megmenteni. Június 14-én életét vesztette. Az eset nagy felháborodást váltott ki a kínai internetezők körében, miután a csontsoványra fogyott Si Meiről készült fényképek terjedni kezdtek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik