Élet-Stílus

24 órás alkoholmaratonra készülnek a diákok

A záróvizsgák után tervezik az egész napos ivászatot a belga fiatalok, ami annak fényében, hogy a fáradt szervezetre erősebb hatással van az ital, még veszélyesebbnek tűnik.

Huszonnégy órás alkoholmaratonra készül több ezer diák Brüsszelben: terveik szerint június 30-án, a záróvizsgákat követően egy napon át csak alkoholos italt isznak.

Néhány nap alatt csaknem 4500 diák jelezte, hogy részt vesz a programban. Jelle Hemelsoet, a kezdeményezés 18 éves főszervezője a De Morgen című lapnak elmondta, hogy őt is meglepte kezdeményezésének népszerűsége.

A fiatalok terve ostoba és veszélyes – figyelmeztetett azonban Marijs Geirnaert, az alkohol- és drogproblémákkal foglalkozó belga szervezet munkatársa. A szakértő szerint a vizsgák után a diákok minden bizonnyal ki lesznek fáradva, így az alkohol erősebben hat majd.

Mivel egy Facebook-kezdeményezésről van szó és a résztvevők képeket is fel fognak tölteni az internetre, valószínűleg az esemény látványosan zajlik, ami további kockázatot jelent – véli Geirnaert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik