Élet-Stílus

Az alkohol mindenkit megszépít

És tényleg. Brit kutatók igazolták azt a közkeletű feltevést, hogy az alkoholtól mindenki vonzóbbá válik a szemünkben.

Ahhoz például, hogy a bárpult túlsó végén ülő fura alakot is szimpatikusabbnak, jobban kinézőnek találjuk, már egyetlen egy ital is elég. Legalábbis ezt mutatta ki a Bristoli Egyetem dohányzással és alkohollal foglalkozó kutatócsoportja, akik arra voltak kíváncsiak, hogy alkohol hatására mennyire válnak vonzóvá az emberek. Majd bristoli vendéglátó-ipari egységekben nekiálltak tesztelni a “kísérleti alanyokat”.


Kép forrása: Thinkstock

A kísérletben részt vevőket két csoportra bontották. Az egyik csoport egy alkoholtartalmú italt ivott, a második pedig alkoholmentes “placebót” kapott a Nerve.com amerikai internetes oldal szerint. A résztvevőknek ezután hatvan fotót mutattak, húsz férfit, húsz nőt és húsz tájképet. Az alkoholt fogyasztók kivétel nélkül vonzóbbnak találták mindhárom kategória fényképeit a “placebo-csoportnál”.

“Tulajdonképpen ez egy kicsit tréfás vizsgálat volt, de komoly üzenetet hordoz” – véli a kutatásban részt vevő Olivia Maynard, aki a brit Daily Mailnak nyilatkozott. Az angol lapnak Maynard elmondta: minthogy az alkohol miatt vonzóbbá válnak a dolgok, ez is egy tényező lehet abban, hogy a részegek olyan kockázatos cselekedetekre hajlamosak, mint például a védekezés nélküli szex.

Kíváncsi, hogy minek köszönhető a jelenség? Olvassa el a folytatást a Házipatika oldalán!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik