Élet-Stílus

Néhány nap alatt kétmillió fontot gyűjtött a haldokló fiú

Noha már csak napjai vannak hátra, Stephen még mindig szívvel-lélekkel küzd azért, hogy elég pénzt gyűjtsön egy rákalapítvány számára.

Néhány nappal ezelőtt mi is írtunk arról a brit kamaszról, Stephen Suttonról, aki egy egész világot hódított meg nagylelkűségével és optimista személyiségével. A 19 éves fiúnál nagyjából másfél évvel ezelőtt diagnosztizáltak vastagbéltumort, ám hiába kapott kezelést, a daganat hónapokkal ezelőtt újra visszatért, ráadásul áttétet adott több szervbe is.


Képek forrása: Twitter

Az orvosok közölték Stephennel, hogy meg fog halni, ám az életvidám fiú ahelyett, hogy kétségbe esett volna, úgy döntött, összeállít egy bakancslistát, és bármi történjen is, végigmegy rajta. A listán olyan tételek szerepeltek többek között, mint: “Megölelni egy nálam nagyobb állatot”, “Ejtőernyőzni” és “Összegyűjteni egymillió fontot egy rákalapítványnak.”

Stephen egy korábbi interjújában elárulta, azért szeretne éppen egymillió fontot összeszedni, mert úgy érzi, egy ekkora összeg már valós segítséghet lehet az alapítványnak, így úgy érezheti majd, hogy volt értelme az életének. Sokáig úgy tűnt, annak ellenére, hogy az adományok szépen gyűlnek, Stephen nem érheti meg, hogy a teljes összeg összegyűljön. A hét elején szívbemarkoló bejegyzést tett közzé a Facebook, illetve a Twitter oldalán, melyben elmondta, a daganat miatt az egyik tüdeje összeomlott, emiatt a legkisebb mozdulat is kész kínszenvedés számára. Hozzátette orvosai meg akarják műteni, hogy könnyítsék a légzését, de ez is legfeljebb pár nap haladékot jelent majd neki.

A bejegyzés végén arra kérte követőit, hogy a halála után se hagyják abba a gyűjtést. A hős fiú bejegyzése végül annyira megindította az embereket, hogy már másnapra összegyűjtötték a még hiányzó fél milliót. Sőt! Péntekig az eredetileg kitűzött összeg kétszerese érkezett be az alapítványhoz.

Hogy megköszönje az adományokat, Stephen a kórházi ágyáról újabb képet posztolt, íme:

kép

Ajánlott videó

Olvasói sztorik