Élet-Stílus

„Elfogyott az időm, nincs tovább” – a neten búcsúzik az élettől egy kamasz

Alig néhány napja maradt, de még most is aktívan kampányol egy alapítványnak. Egymillió fontot szeretne összeszedni.

Alig tizenkilenc éves. Imád élni. Ennek ellenére hónapok óta arra a pillanatra készül, amikor befejezi az utazást. A brit kamasz, Stephen Sutton, akit hazájában és persze szerte a világon igazi hősként tartanak számon ugyanis súlyos beteg. Nagyjából másfél évvel ezelőtt diagnosztizáltak orvosai rosszindulatú daganatot a vastagbelén, és bár azonnal eltávolították, a fiú mégsem gyógyult meg.


Képek forrása: Daily Mirror

A daganat néhány hónap múlva visszatért, és ezúttal áttéteket adott a többi szervbe is. Miután az orvosok közölték Stephennel a rossz hírt, a fiú úgy döntött bakancslistát készít azokról a dolgokról, melyeket még életében el szeretne érni. Indított egy Facebook-oldalt is, ahol a barátai követhették a lista alakulását, melyen olyan dolgok szerepeltek, mint például „Megölelni egy nálam nagyobb állatot”, „Ejtőernyővel ugrani”, vagy „Összegyűjteni egy millió fontot a rákalapítványnak.”

Stephen az elmúlt hónapokban – noha állapota fokozatosan egyre romlott – egyik tételt a másik után húzta ki a listáról, élményeit pedig a Facebookon osztotta meg követőivel. Csakhogy egyik legfontosabb célja, az 1 millió fontos adomány, nem gyűlt össze, csak a fele. Április közepéig legalábbis. „Azért egy millió font, mert szerettem volna, ha ez a pénz tényleg nagyban segít majd a rákos gyerekeken. Hogy legyen valami értelme az életemnek” – nyilatkozta korábban a fiú.

Tegnap – április 22-én – szívbemarkoló bejegyzést tett közzé, melyben elmondta, tovább romlott az állapota. A daganat miatt összeomlott a tüdeje, és csak nehezen kap levegőt. Hozzátette a legkisebb mozdulat is nehezére esik, rögtön fulladni kezd. Stephen mindezek ellenére igyekezett megőrizni azt a pozitív hangvételt, ami posztjait egész végig jellemezte: „A rák szívás. Igen. De az életem csodaszép volt. Hála a családomnak, és nektek” – írta, hogy aztán elmondja, az orvosok megpróbálják egy műtéttel könnyíteni a légzésén. „Azzal talán nyerek még néhány napot.”

Bejegyzésében megkérte az oldala rajongóit, hogy halála után is gyűjtsék tovább a pénzt az alapítványnak. Csakhogy a gyűjtéshez a következő néhány órában csatlakozott néhány igen bőkezű adományozó is, akik felajánlásával már másnapra összegyűlt az összeg. Stephent SMS-ben értesítették a nagy hírről, aki a boldogságtól először sírni kezdett, majd azt mondta: “COOL”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik