Élet-Stílus

45 perc alatt négy szívrohamot kapott egy ötéves kislány

A rémálom egy kis kiütéssel és egy egyszerű torokfájással kezdődött, és kis híján a gyerek életébe került.

Amikor a brit kislány, Ava Mear aznap úgy ment haza az oviból, hogy fáj a torka, szülei nem gondoltak semmi rosszra. „Gondoltuk, adunk neki egy jó meleg mézes teát és majd jobban lesz” – mondja a kislány 44 éves édesapja, Clive. Csakhogy ez a torokfájás korántsem volt ennyire egyszerű, a szülők ugyanis nem tudhatták, milyen hevesen reagál majd kislányuk szervezete a torokfájást okozó streptococcusra.

„Néhány perc múlva arra lettem figyelmes, hogy Ava testét néhol kis piros pöttyök borítják. Panaszkodott is, hogy viszketnek, de nem tulajdonítottam komoly jelentőséget a dolognak. Azután estem pánikba, hogy a kiütések az egész testét elborították” – emlékszik vissza az édesanya, a 42 éves Mary-Jane, majd hozzáteszi, Ava ekkorra már csak nehezen kapott levegőt. „Végül az egész gyerek teljesen lila lett, ekkor hívtuk a mentőket.”


Kép forrása: Daily Mail

A kis Avát tüneteivel először a Luton and Dunstable kórházba szállították, de onnan azonnal továbbküldték Londonba, a Great Ormond Street kórházba. Itt a kislány állapota hirtelen még rosszabbra fordult: háromnegyed óra leforgása alatt négy szívrohamot kapott. Miután az orvosok negyedszer is visszahozták, közölték a szülőkkel, hogy készüljenek fel a legrosszabbra.

Ava életét végül egy úgynevezett extrakorporális membránoxigenáció mentette meg, és az, hogy igazi kis harcos. „Tudtuk, hogy nem fogja feladni, és hogy visszajön hozzánk. Ennek ellenére senkinek nem kívánom azokat a napokat, amikor élet-halál között lebegett” – zárta a Daily Mirrornak adott interjúját az apa.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik