Élet-Stílus

Kopaszra borotválták a rajzfilmfigurákat a beteg gyerekek kedvéért

Garfield, a lusta macska, Snoopy, sőt még a Rio 2 madarai is frizurát váltottak. Mind egy jó ügy érdekében.

„Az emberek bámulnak, mutogatnak és még sugdolóznak is egymással, ha meglátnak egy kopasz, vagy épp fejkendős kisgyereket. Ha az utcán vagyunk, a helyzet még rosszabb: ott sokan vissza is fordulnak, hogy jobban megnézzék őt maguknak” – mondja egy édesanya, akinek kislányát hónapok óta kezelik rákbetegség miatt. A betegségre kapott kezeléstől, a kislány haja kihullott, amit most fejkendővel próbál leplezni, hogy legalább a kíváncsi tekintetek egy részétől megóvja magát.

„Szeretném, ha az emberek végre megértenék, hogy nem mi akartuk ezt a betegséget” – ezt már egy másik kislány mondja, aki szintén fejkendőben ül, de még emlékszik rá, hogy betegsége előtt hosszú, göndör haja volt. „Jó lenne, ha nem néznének úgy ránk, mintha csodabogarak lennénk” – teszi hozzá.

A rákos gyermekeket sújtó negatív figyelem nem csak Brazíliára jellemző, hanem a világ szinte minden országára, de most épp a brazilok döntöttek úgy, hogy tesznek valamit ellene. Fogták a gyerekek kedvenc rajzfilmfiguráit – köztük Snoopyt, Garfieldot, a Rio2 madarait – és egész egyszerűen kopaszra vágták a hajukat. A figurákkal készült animációs filmeket ezután novemberben leadták a tévében is.

„Ha már a mesekarakterek is kopaszok, talán az emberek hamarabb hozzászoknak ehhez a látványhoz a való életben is” – mondta a Bald Cartoons-projektet népszerűsítő kisfilmben egy meghatott édesanya. „Hiszem, hogy az ilyen és ehhez hasonló kezdeményezésekkel elérhetjük, hogy az emberek ne csodabogárnak nézzenek minket, hanem hősnek. Hiszen minden kopasz kisgyerek az életéért küzd. Ami tiszteletre méltó.”

Nézzenek meg egy megható videót arról, hogy reagáltak a beteg gyerekek, amikor először meglátták a kopasz mesefigurákat:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik