Élet-Stílus

Halála után derült ki, hogy milliomos

Egy vagyont hagyott jótékony szervezetre egy nyugdíjas tanárnő Skóciában.

Még az átlagosnál is szerényebbnek mondható életet élt a tavaly, 72 évesen elhunyt Margaret Dickinson. Rokonai is úgy tudták, hogy a korábban rendőrtisztként, majd általános iskolai tanítónőként dolgozó hölgynek egyetlen vagyontárgya egy apró lakás Glasgowban – írja a Telegraph.

A családot valósággal sokkolta, amikor kiderült, hogy a hölgy több mint egymillió fontot hagyott a végrendeletében különböző jótékonysági szervezetekre. Margaret Dickinson szerény életvitele mögött különböző részvényekből, kötvényekből, és bankszámlákból álló masszív befektetési portfólió rejtőzött.

„Nem tudom leírni, mennyire megdöbbentünk, amikor kiderült, hogy mennyi pénze volt” – mondta Jean Brock, Margaret 63 éves unokatestvére. „Egyedüli gyermek volt, úgyhogy a bróker nagybátyja, aki agglegényként élte le az életét, befektetett némi pénzt a lány jövőjébe, és igen bölcsen tette” – tette hozzá.

Margaret ezzel a pénzzel, még kislányként kezdett el játszadozni a tőzsdén, és úgy tűnik soha sem hagyta abba. Többek között Marks & Spencer, British American Tobacco részvényei és államkötvényei voltak. A családja ebből csak annyit látott, hogy néha szeretett külföldre utazni, és alkalmanként bónusz csekkeket kapott prémium lekötései után.

Alig ismerte, milliárdokat örökölt tőle

Az érintett család dühe és csalódása nyilván nagy volt – a nénike inkább jótékonykodott, mintsem rájuk hagyta volna a vagyonát. Amúgy a világban vannak olyan trendek a leggazdagabbak között, hogy hatalmas, több milliárd dolláros vagyonukat nem tervezik teljes egészében a gyerekeikre hagyni, hanem jótékony célra fordítják. Warren Buffet ingatlanmilliárdos 2010-ban vagyona 99%-át ajánlotta fel Bill Gates alapítványának, mely elmaradott régiókat segít világszerte. Ellenben egy kaliforniai tanárnő döbbenten szerzett tudomást arról, immár dollármilliomos. Unokatestvére, egy magának való férfi szívelégtelenségben, magányosan halt meg, garázsában azonban hatalmas aranykincset találtak – egyetlen élő rokona pedig úgy örökölte meg a vagyont, hogy alig ismerte. Hát erre mondják sokan, hogy az örökségből származó vagyon nem igazságos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik