Élet-Stílus

Nyárig minden asztal foglalt a londoni macskakávézóban

A helyen a kávé mellé két óra macskázás is jár lazításként.

“Az emberek szeretnének saját háziállatot, ám a kis lakásokban ez nem lehetséges” – mondta Lauren Pears, aki néhány hete nyitotta meg a Lady Dinah’s Cat Emporium kávézót a brit főváros pénzügyi negyedének közelében. “Londonban nincs túl sok olyan hely, ahol az ember csak lekuporodik egy könyvvel, és egy-két macskával az ölében lazít egy picit” – tette hozzá a tulajdonos.

5 font kétórányi macskázás

A macskakávézók tíz évvel ezelőtt kezdtek elszaporodni a japán városokban, ahol sokan egyedül élnek a toronyházak szűkös lakásaiban és nincs lehetőségük arra, hogy háziállatot tartsanak. A cicákkal való barátkozás népszerű terápiás módszer is a magányos vagy szorongó emberek körében.

A hangulatos londoni kávézó vendégeinek 5 fontot (1800 forintot) kell fizetniük kétórányi macskázásért. Az étlapon szereplő finomságokért – kávék, teák, szendvicsek – külön kell fizetni. A Lady Dinah’s március 1-jén nyitotta meg a kapuit és már most teljesen megtelt június végéig.

Gombamód szaporodnak

A kávézó kezdőtőkéje – több mint 109 ezer font (40,3 millió forint) – közadakozásból jött össze. A tizenegy cicát olyan emberek adományozták, akik elhagyták az országot és nem tudtak tovább gondoskodni kedvencükről. A macskák jóléte elsődleges: az állatok rendszeresen pihennek napközben és a személyzetet külön kiképeztek a gondozásukra.

Az állatos kávézók népszerűsége töretlen: Londonban, Bécsben és Párizsban is nyílnak ilyen presszók, és a brit fővárosban hamarosan egy kutyakávézó is megnyitja kapuit. Az amerikai állatbarátoknak sem kell már sokáig várniuk: 2014 végéig két macskázó kávézó is nyílik a San Francisco-öböl térségében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik