Élet-Stílus

Te meddig jutnál telefon és pénz nélkül?

És persze bankkártya nélkül. A kiváló reklámfogásairól híres energiaital márka különleges versenyt hirdetett: a háromfős csoportoknak Berlinbe kell menniük különböző európai városokból. Anyagi segítség és kommunikációs eszközök nélkül. Vigyázat, a történet nyomokban csavarokat tartalmaz

Körülbelül a legrosszabb rémálmunknak felel meg, amire 100 darab háromfős, diákokból álló csapat vállalkozott. Nekivágni egy várhatóan több napos, akár több ezer kilométeres útnak, pénz nélkül. A verseny szervezői azért nem várnak el teljesen lehetetlent a csapatoktól: mindenki kap tőlük 24 doboz energiaitalt, ami szárnyakat ugyan nem ad, de ügyes cserével szállásra, szállításra, ételre, vagy bármi, számukra szükségesre fordíthatják.

Ha a 24 kicsit kevésnek tűnik, megnyugtatásul közöljük, a diákok különböző checkpointokat érintenek útjuk során, illetve jobban teszik, ha úgy kalkulálnak, hogy érintsék. Itt ugyanis mindenféle, talpra esettségüket és kreativitásukat igénylő feladatot kapnak. Minél jobban szerepelnek, annál több újabb doboz energiaital lesz a jutalmuk.

Az út megtételére egy hét áll mindenki rendelkezésére. A szervezők arra is gondoltak, hogy ne a gyorsaság számítson csak: minél több ilyen checkpointra jut el egy csapat, annál nagyobb esélye van a győzelemre. Három magyar csoport is nekivág a nagy kalandnak. A Városi Túlélők (Urban Survivors) nevet választó hármas Bécsből indul szerdán, de éppen ezért nem egyből a német fővárost veszik célba.

De az igazi küzdelem már jóval korábban elkezdődött. Ugyanis aki biztosra akar menni, annak nemcsak a legtöbb feladatot kell elvégeznie Berlinbe érkezés előtt, hanem követők számában is előkelő helyen kell végeznie – tudtuk meg a csapat egyik tagjától.

Zoli, alias UZO azt mondta, mikor először hallott a versenyről, tudta, hogy „jó nagy hülye”, ha nem indul el. Leginkább azt várja ettől a héttől, hogy rengeteg pozitív emberrel találkoznak, és kinyílik még jobban a világ számukra.

A fiatalok nem bízták a véletlenre a cserekereskedelmet: már tesztelték, hogyan működik az energiaital fizetőeszközként. A budapesti legjobb üzletük egy doboz italért egy jegy a turistabuszra. Amivel aztán nyertek hajójegyet is, mivel összebarátkoztak pár külföldivel, akik már nem tudták volna a hasznát venni. Zoli szerint ez lehet végig a sikerük kulcsa, „ha kedves vagy és pozitív, akkor ezt kapod vissza az emberektől”. (Szerintünk ez életfilozófiának is elmehetne.)

Hozzátette, hogy szeretné megnyerni a versenyt, ami nem teljesen reménytelen, főleg annak fényében, hogy az öt évvel ezelőtti, első ilyen viadalon magyarok tudtak diadalmaskodni. Igaz, akkor még nem kapott ekkora szerepet a tábortoborzás.

A csapat jelenleg a legjobb magyarként a harmadik helyen áll a lájkversenyben. (Ha szeretnéd őket előrébb látni, itt segíthetsz egy kattintással a click to support gombra) A két további magyar induló a Mad és a WeCans nevet választotta magának.


Fotó: Facebook / Urban Survivors

Kicsit nehezíti a helyzetüket még az is, hogy szervezők nemcsak pénzt vonják meg a játékban szereplőktől: telefonjaikat sem vihetik. Igaz, cserébe kapnak egyet, aminek segítségével minden cserét, kalandot rögzíthetnek és megoszthatnak a világgal. A készülék arra is jó, ha valaki úgy gondolja, hogy túl nagy falat neki ez az utazás, és inkább feladja a versenyt, ezen tud segítséget kérni.

A cél egyébként szimbolikusan a Brandenburgi kapu, ahol egy hatalmas partival várják a fiatalokat, akiknek jelentős része még nem is élt, mikor lebontották a berlini falat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik