Élet-Stílus

Észak-Koreában kötelező lett a Kim Dzsong Un-frizura

Eddig 10 államilag engedélyezett hajviselet közül választhattak az egyetemisták, de már csak Kim Dzsong Un frizurájával megegyező hajviseletet hordhatnak, amely egyébként nem túl népszerű az országban.

A Radio Free Asia (RFA) értesülései szerint az előírást nagyjából két héttel ezelőtt vezették be Phenjanban, és most az egész országra kiterjesztik – írta a BBC News.

A kínai csempészek hajviseletére emlékeztet

Vannak azonban, akik fenntartással fogadták az új előírást. “A vezetőnknek nagyon sajátos a hajviselete, ha szabad így fogalmaznom” – nyilatkozta egy forrás az RFA-nak, hozzátéve, hogy ez a frizura nem mindenkinek áll jól, hiszen minden embernek más az arcberendezése és a fejformája.


Fotó: MTI / AP

Egy Kínában élő észak-koreai szerint pedig ez a frizura meglehetősen népszerűtlen a szülőhazájában, mivel az embereket a kínai csempészek hajviseletére emlékezteti.

Csak engedélyezett frizurák közül választhatnak

Az észak-koreaiak állítólag ez idáig sem engedhették nagyon szabadjára fantáziájukat a fodrászszékben ülve: beszámolók szerint a nők 18, a férfiak tíz, államilag engedélyezett frizura közül választhattak.

A mostani előírással kapcsolatban meglehetősen ellentmondásosak a beszámolók. Az NK News hírportál jelentése szerint például a közelmúltban Phenjanba látogatók nem észleltek drasztikus változást a helyiek hajviseletében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik