Élet-Stílus

Hetven felett a legjobb a szex

Úgy tűnik, nagyot tévedtek azok, akik szerint 30-40 éves korunk között élvezzük leginkább a szexet.

Merthogy van élet bőven a nyugdíj után is. Hajjaj kérem, nem is akármilyen! Többek közt ezt bizonyítja, az a közelmúltban megjelent interjúkötet, melyben a legváltozatosabb hivatású, korú és családi hátterű nők vallottak szexuális életükről. A szerző, Iris Krasnow elmondta, a Sex After…Woman Share How Intimacy Changes As Life Changes (avagy hogyan változik az intimitás az élet változásaival) című könyv írásakor rádöbbent, ellentétben a fiatalokkal – akik manapság egyre hamarabb kiégnek -, a hetven év felettiek mindennél jobban élvezik a szexet.

Állításait olyan beszélgetésekkel támasztja alá, melyeknek az elmúlt 2 évben volt részese. Olyan beszélgetésekkel, melyekből többek közt kiderült, hogy az ember még bőven hetven fölött is tanulhat újat. Az egyik 77 éves riportalany például azután kapott kedvet, hogy kipróbálja az orális szexet, hogy a Youtube-on belebotlott a videóba, ami ezt oktatja.


Kép forrása: Thinkstock

Nem csinált titkot kielégíthetetlen szexuális étvágyából a 88 éves Libby sem. Az alig 152 centis néni meglepően őszintén beszélt a buja délutánokról, amiben 91 éves férje haláláig rendszeresen része volt. “58 évig voltunk házasok, de soha, egyetlen percre se veszítettük el a vonzalmunkat egymás iránt” – kezdte Libby, majd kijelentette, hülyeség, hogy a nők 70 és 80 év között nem nedvesednek.

Pikáns történeteket osztott meg Irisszel a 79 éves Shirley is, aki elmondta, férjével most is minden héten kijelölnek egy napot, amikor szeretkeznek. “Erre a napra mindig egy vadonatúj, érzéki fehérneművel készülök” – mondta, majd elárulta, olykor-olykor még egy kis marihuánával is fel szokták dobni az együttléteket. “Fergeteges együttléteink vannak mostanában, sokkal jobb, mint a 20-as, 30-as és 40-es éveimben bármikor.”

Iris egyébként megkérdezett egy szexológust is, aki elmondta, egyáltalán nem tartja kizártnak, hogy a szexuális élet minősége idősebb korban jelentősen megváltozzon. “Nem kapkodnak, nem sietnek, nem hajszolják az orgazmust, hanem kiélvezik a pillanatot. Emiatt az együttlétek sokkal intimebbek és nyugodtabb hangulatúak, nem mellesleg valószínűleg sokkal kielégítőbbek is.”

Mi az önök véleménye? Írják meg nekünk kommentben!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik