Élet-Stílus

Ezért hűtlenek a nők

Bármilyen hihetetlen, még a sikeres, boldog házasságban élő nők is hajlamosak megbotlani. Mindezt egy icipici sejt miatt.

Azt gondolnánk, hogy csak a fiatalabb, csapodár, labilis nőkre jellemzőek az alkalmi kapcsolatok, egy érett, megfontolt tudatos nőre ez nem lehet igaz. Ezt a tényállást támasztották alá azok a tesztek is, melyeket anonim jelleggel töltettek ki mindkét nem képviselőivel .

Igen ám, csakhogy ezek az eredmények sokszor nem fedik a valóságot. A tapasztalt pszichoterapeuták tudják, hogy a szexualitást taglaló teszteken a legtöbb nő nem mond igazat. Sokuknak idő kell ahhoz, hogy megnyíljanak – ha nincs meg a megfelelő bizalom, nem igazán képesek aktívan emlékezni előző szexuális élményeikre.

Na most kapaszkodjanak!

Robin Baker (biológus kutató, a Spermaháború című könyv írója) és csapata egy új megdöbbentő elmélettel  rukkolt elő. Kutatásokat végeztek több mint ötezer 30 és 40 év közötti házasságban élő nőn és férfin. Kiderült,  hogy a gyermekek 11 százalékánál (vagyis minden kilencedik gyermeknél!) nem a vélt apa a biológiai apa. Ráadásul az esetek többségében az anyák erről nem is tudtak.

Legtöbbjük beleegyezett abba, hogy hipnózis alá vessék, így fény derült olyan alkalmi kapcsolataikra, melyekre sokszor még ők sem emlékeztek. A nők több mint felénél az ilyen egyszeri kapcsolatok pont az ovuláció időszakára estek, vagyis arra a pár napra, amikor a nők petesejtje megtermékenyíthető. Ilyenkor a legnagyobb a nők szexuális étvágya.

Kíváncsi ennek mi állhat a hátterében? Olvassa el a folytatást az Inside of love blogon!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik