Élet-Stílus

A legszomorúbb nemzetek közt vagyunk

depresszió (sír, )
depresszió (sír, )

A legpesszimistábbak versenyén épphogy lecsúsztunk a dobogóról, egyedül a bolgárok az örmények és a kambodzsaiak boldogtalanabbak nálunk – derül ki a Gallup felméréséből.

143 országban vizsgálták meg, hogy mennyire látják negatívan a világot az emberek, azaz mennyire pesszimisták. A világ legszomorúbb nemzete harmadjára is Bulgária lett, ott a lakosság közel 40 százaléka vallotta boldogtalannak magát. Bulgáriát követi Örményország, majd Kambodzsa jön a sorban. A 4. helyen 32 százalékkal Magyarország és Haiti áll, majd 31 százalékkal Madagaszkár következik – közölte a Népszabadság a Gallup közvéleménykutató-intézet felmérésének eredményét.

A szomszédok füve zöldebb?

Szomszédos országaink közül Románia 27, Ukrajna 24, Lengyelország 12, Szlovákia 14, Szlovénia 14 és Ausztria 3 százaléka vallotta magát szomorúnak és pesszimistának. A világ legboldogabb országaiban csak 1 százalék vallja magát boldogtalannak, a nyertesek Izland, Katar, Svédország, Norvégia és az Egyesült Arab Emirátusok lakói.

Érdekes, hogy több mélyszegénységben élő ország tűnik jóval boldogabbnak nálunk: például Csád, Etiópia, Zimbabwe és Ghána lakói.

Így mértek

A Gallup pontozás alapján sorolta be a „szenvedőket” és a boldogokat, az 1 és 10 közötti skálán a megkérdezett 4-re vagy annál kevesebbre értékelte az életével való elégedettségét és öt évre vonatkozó kilátásait. Így a 143 országra kivetítve 7 emberből egy boldogtalan.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik