Élet-Stílus

Nyúljon magához az egészsége érdekében!

női test (nő, maszturbáció, )
női test (nő, maszturbáció, )

Kutatás bizonyítja az önkielégítés jótékony hatásait.

Számos tévhit kering a maszturbálásról onnantól kezdve, hogy a művelői megvakulnak, csúnya kelések jelennek meg rajtuk vagy éppen megőrülnek. A felmérések szerint ennek ellenére, a férfiak 94, a nők 85%-a ismeri el, hogy alkalom adtán szán egy kis időt magára. És ahogy a Daily Mail beszámol róla, nem is teszik rosszul.

Két ausztrál akadémikus ugyanis az önkielégítés egészségügyi előnyei mellett érvel. Egy kutatás során kimutatták, hogy hölgyeknél például megelőzheti a felfázást és egyéb húgyúti fertőzések kialakulását, illetve a 2-es típusú cukorbetegség megelőzésében is segít. Csökkenti az álmatlanságot, endorfint szabadít fel, s így a depresszió kezelésére is alkalmas. Uraknál emellett alaposan csökkenti a prosztatarák kockázat, és akkor még nem szóltunk az alacsonyabb stressz-szintről, magasabb önbizalomról, ami a magányos percek élvezetével jár.

Ezért sem meglepő, hogy a földgolyó másik pontján a maszturbációt egyetemi szinten oktatják. Az észak-karolinai Elon Egyetem idén először kurzust indított „Önöröm” címmelírja a The Gloss. A tantárgy leírása szerint „a szeminárium új és izgalmas módokon beszél a szexuális egészségről:

„Az első héten azt vitatjuk meg, hogy a nők és férfiak hogyan okozhatnak örömet maguknak. A második héten a szexuális játékszerek és a kreativitás szerepéről beszélünk, mind az önöröm, mind a partnerrel folytatott szexuális tevékenység tekintetében. A harmadik héten a szexuális témákkal kapcsolatos kommunikációs nehézségeket fogjuk érinteni.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik