Élet-Stílus

Íme, egy város, ahol már otthon sem cigizhet

dohanyzas(960x640)(2).jpg (dohányzás, )
dohanyzas(960x640)(2).jpg (dohányzás, )

A szigorú szabályozásra állítólag a passzív dohányosok érdekében van szükség.

Ezúttal még Kaliforniában járunk, egész pontosan San Francisco egyik külvárosában, amit San Rafaelnek hívnak. Az elsőre jelentéktelennek tűnő városrész a közelmúltban egy csapásra híres lett, közvetlenül azután, hogy életbe léptették az ország talán legszigorúbb dohányzás ellenes törvényét.

San Rafaelben ugyanis a nemdohányzók és a passzív dohányosok védelme érdekében mostantól tilos lesz dohányozni minden olyan lakásban, aminek közös fala van egy tőle független másik lakással. Hogy miért? Nos, a törvényhozók szerint a passzív dohányzás rossz, ám annál rosszabb nincs, mikor valaki a szellőzőn keresztül vagy az ablak-, az ajtórések miatt kénytelen szívni a cigarettafüstöt. Hogy ez ne következhessen be, a vezetőség úgy döntött, megtiltja a dohányzást.

A tavaly megszavazott és most bevezetett törvénynek természetesen nem mindenki örül. Az egyik helyi lakos a témában tartott meghallgatáson rámutatott, az új törvény miatt olyasmiért büntetnek majd, amihez senkinek semmi köze, hiszen az ember a saját otthonában azt csinál, amit akar. Egy másik ellenző, Brian Augusta hozzátette, az intézkedés valójában a szegények ellen szól, akiknek nincs elég pénzük, hogy önálló házat vásároljanak. Az új törvény azt üzeni: „Vagy leszoktok, vagy elveszítitek az otthonaitokat.”

Szép kis város ez a San Rafael, nézzen körül benne:


Nagyobb térképre váltás

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik