Élet-Stílus

Évtizedekig volt elmegyógyintézetben, rossz diagnózis miatt

Orvos(960x640)(1).jpg (orvos, )
Orvos(960x640)(1).jpg (orvos, )

A férfiről több mint húsz év után derült ki, hogy nincsen komoly baja, de akkor már nem tudott visszatérni a társadalomba.

A német férfit 18 éves korában zárták be egy elmegyógyintézetbe, miután az orvosok a társadalomra veszélyes őrültként diagnosztizálták. A férfi egy warsteini intézetbe került, ahol beutalása után több mint húsz évvel derült csak ki, hogy a közveszélyesnek tekintett beteg mindössze Tourette-szindrómában szenved, és képes lett volna önálló életet élni – írta a The Local német kiadása.

Miután felismerték a hibát, a férfi pénzügyi kártérítést kapott, és elvileg ki is lehetett volna engedni, de az már nem volt lehetséges. A lap cikke szerint az elmegyógyintézetben eltöltött évtizedek annyira megviselték, hogy már képtelen volt a független, önálló életre az intézet falain kívül. Végül a gyógyintézet egy másik szárnyába került és teljesen az ott dolgozó orvosokra van utalva. A férfit kezelő orvos tragikusnak nevezte az esetet.

A férfi a The Local cikke szerint már 38 éve él az elmegyógyintézetben, amely elzárva tartja a beteg orvosi aktáit, így nem lehet tudni, hogy még milyen igazságtalanságok érték, és azt sem, hogyan diagnosztizálhatták ennyire félre. Még a férfi ügyvédje sem pillanthatott bele az iratokba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik