Szórakozás

Felébredt a halottnak hitt nő, mikor ki akarták venni a szerveit

A nő már a műtőasztalon feküdt halottnak nyilvánítva, s az orvosok másnak akarták adni szerveit, ám a donor hirtelen felébredt.

A 41 éves Colleen S. Burns kábítószer túladagolás miatt került kórházba New Yorkban, ám az orvosok sorozatosan, több hibát is elkövettek. Nem vizsgálták ki rendesen a beteget, így azt sem vették észre, hogy a nő kómába esett a bevett szerektől. Az áldozat hozzátartozóival közölték, hogy a hölgyet már nem tudják megmenteni, s felveszik a szervdonorok listájára.

Az eltávolító műtét közben egy nővér reflexvizsgálatot végzett, melyre reagált a beteg szervezete, ám az orvosok először ennek ellenére sem akarták lefújni az operációt. Később a nő további életjeleket adott: elkezdett lélegezni és mozgatta a száját, később eszméletéhez tért.

A kórház és a figyelmetlen orvosok hatalmas büntetésre számíthatnak, mivel az ügyben szövetségi nyomozás is indult. A sajnálatos eset még 2009-ben történt, s a túladagolással kórházba szállított nő 16 hónappal az eset után öngyilkos lett.  – írja a Daily Mail.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik